Járványhelyzet

2020.10.02. 11:00

Összegzett a tanfelügyelőség

A Bihar Megyei Tanfelügyelőség a tanév kezdete óta figyelemmel követi a világjárvány által befolyásolt oktatás megyei helyzetét. Bihar megyében az oktatási intézményekbe beíratott 88.690 iskolás és óvodás 76 százaléka személyesen jelen volt a tanórákon, míg 24 százalékuk online oktatásban részesült. Szeptember 25–29. között azok a gyerekek, akik olyan oktatási intézményekbe járnak, amelyekben szavazókörzeteket rendeztek be, online vettek részt a tanórákon. Bihar megyében ez a diákok 80 százalékát érintette, 20 százalékuk esetében az oktatás a hagyományos módon folytatódott.

Bihar megyében jelenleg 12 különböző oktatási intézményben 16 igazoltan koronavírus-fertőzött, iskolába vagy óvodába járó gyereket tartanak számon. Kilenc iskolában összesen 13 pedagógus is elkapta a vírust. A kisegítő pedagógusok/személyzet körében hat intézményben összesen 7 személynél igazolták a fertőzést. Ennek jegyében a megyében jelenleg 27 csoport/osztály van elkülönítésben, ami szám szerint 518 diákot és óvodást jelent.

A nagyváradi 16-os Számú Általános Iskolában a vörös forgatókönyv van érvényben, a mezőtelegdi általános iskolához tartozó óvoda pedig ideiglenesen felfüggesztette működését. Azokban az iskolákban, ahol az oktatás online folyt, összesen 1800 eszközt biztosítottak az optimális tanulási feltételekhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában