Közlemény

2020.10.15. 20:00

Online platformon ellenőrzik a folyóteraszok kitermelését

Az év kezdete óta mostanáig a Körösök Vízügyi Igazgatóság (ABA Crişuri) felügyelői 49 ellenőrzést hajtottak végre a folyómedrek homok- és kavicstöltéseinél, és a folyóteraszok illegális kitermelése miatt 35 ezer lej értékben szabtak ki büntetéseket. Azt vizsgálták, hogy a cégek a jogszabályoknak megfelelően fejtik-e ki tevékenységeiket, illetve tiszteletben tartják-e a vízgazdálkodással kapcsolatos szabályokat – nyilatkozta az intézmény által kibocsátott közlemény szerint Ionel Avrigeanu vezérigazgató. Folyó évre az igazgatóság összesen 67 ellenőrzést tervezett, így ezek még az ütemezés szerint folyamatban vannak.

Nyilvántartás

A közleményben arról is beszámoltak, hogy a Körösök Vízügyi Igazgatóság munkáját ezután nagymértékben fogja segíteni az, hogy a szakminisztérium egy korszerű nyomon követő informatikai rendszert dolgozott ki, mely egyelőre teszt-üzemmódban működik, és hasznos eszköze lehet annak megállapításának, hogy a kitermelt ásványi anyagok honnan származnak. A platformon a hatóságok nyilvántartják majd a vízfolyások medrében, partján vagy töltésén található természeti kincsek felhasználóit és kedvezményezettjeit, valamint a lakossági hozzáférés is biztosítva lesz ehhez. A Körösök vízügyi medencében egyébként az idei évre 67 ilyen típusú akciót terveztek be, az akciók tehát tovább folytatódnak a terepen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában