Köszöntés

2020.10.28. 12:39

Istentisztelet keretében köszöntötték a szépkorúakat Magyarkakucson

BN-összeállítás

Október 25-én, vasárnap a délelőtti órákban a református templomban tartott istentiszteleten köszöntötték nagy szeretettel Magyarkakucson a településen élő, idős honfitársaikat. Az ünnepi, méltóságteljes eseményre szép számban jöttek el a helybeliek, de még Vársonkolyosról is érkezett egy Kakucsról elszármazott, hogy együtt legyen egykori falubelijeivel. Az egyházi szertartás keretében Fehérvári Zsolt hirdette Isten igéjét, ő szeptember eleje óta a gyülekezet új lelkipásztora. Az eseményen részt vett Cseke Attila szenátor, a Bihar megyei RMDSZ elnöke. A gyülekezet lelkipásztora prédikációjának alapgondolatait Pál apostol egyik leveléből merítette, de mindezt elvezette napjainkhoz, és arra kérte a gyülekezet tagjait, a fiatalokat, hogy tiszteljék az idős honfitársaikat, hallgassák meg őket, adjanak véleményükre.

A továbbiakban az egyházközség főgondnoka, Barabás Imre meleg szavakkal köszöntötte magyarkakucsi szépkorú honfitársait, akikről elmondta, hogy ők voltak azok, akik felépítették és fejlesztették ezt a települést. „Kívánom a szépkorúaknak, hogy bajaik, problémáik ellenére is élvezzék koruk minden pillanatát. Érezzék a család és egyházunk megbecsülését.”

Az ünnepi esemény keretében néhány kakucsi idősebb hölgy, akikhez csatlakozott az egyházközség főgondnoka is, egy ötletesen megírt, és Bodnár Ignác által megzenésített Petőfi Sándor-verset a Kis lak áll a nagy Duna mentében dallamára énekelték el. Majd elhangzott néhány szavalat is.

Cseke Attila szenátor is köszöntötte az ünnepelt szépkorúakat. Miután egy németországi, a második világháború utáni történetet elevenített fel, kitért arra: „hogy addig van ennek a nemzetnek jövője, amíg egymásra tudunk figyelni. Addig van egy közösségnek jövője, amíg annak tagjai mindig odafigyelnek arra, hogy vannak mások, akik lehet, elesetebbek, mint mi. Ha oda tudunk figyelni egymásra, akkor ennek a közösségnek van jövője itt, a Kárpát-medencében” – mondta a szenátor. Az ünnepi beszédek után minden magyarkakucsi idős személynek emléklapot és egy szimbolikus ajándékot nyújtottak át. Az esemény nemzeti imánk eléneklésével zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában