Halottak napja

2020.10.30. 09:49

Hétvégén este kilencig lesz nyitva a Rulikowski temető

Forrás: Alexandru Nițescu

BN-összeállítás

A Közterület-fenntartó közleményben tudatja azt, hogy október 31-én, szombaton, és november 1-jén, vasárnap hosszabbított órarend szerint reggel nyolc órától este kilenc óráig lesz nyitva a nagyváradi Rulikowski temető. Pénteken és szombaton a járműveket a szokásos módon tíz lejes behajtási díj ellenében engedik be a temető területére azzal a megjegyzéssel, hogy az autók a főbejáraton hajthatnak be, és az Európa lakónegyed felőli kapun hajthatnak ki.

Vasárnap a behajtási díj ötven lej lesz, kivéve a mozgássérülteket szállító járműveket, amennyiben a szélvédőn jól látható helyen ki van függesztve a mozgáskorlátozottságot igazoló dokumentum, igazolás. A közterület-fenntartó arra kér minden autóvezetőt, hogy a temető területén maximum 15 km/órás sebességgel haladjanak, illetve úgy parkoljanak, hogy ezzel ne akadályozzák a gyalogos és az autóforgalmat.

Mindkét bejáratnál lehet majd gyertyákat, virágokat, koszorúkat vásárolni, továbbá a temetőgondnokság az igénylőknek kerti szerszámokat, lapátot, ásót, gereblyét, seprűt stb. biztosít a sírok takarításához, karbantartásához. Felhívják a figyelmet arra is, hogy november 2-tól kezdődően 2021. március 31-ig 8–17 óra között tart majd nyitva a Rulikowski temető.

A Nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) is közleményt adott ki, melyben tudatja, hogy október 30-án, 31-én és november 1-jén naponta 9–17 órák között a Szent László tér és a temető között közlekedő pótbuszjáratokat üzemeltet. A buszok tizenöt percenként fognak járni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában