Problémás vendégek

2020.10.19. 10:23

Fizetés nélkül távoztak a vandálkodó szállóvendégek

A vendéglátóipar manapság egyébként is a csőd szélén áll, és ha ez még nem volna elég, a vendégekkel is gond akad. A félixfürdői President Hotelben szokatlan eset történt az október 10-i hétvégén – úgy tűnik, rossz volt a holdállás azon a napon –, legalábbis az étterem- és szállodaműködtetők számára.

 

Egy nagybányai társaság (négy család) Félixfürdőre utazott az említett hétvégén, pénteken vették ki a szobákat, vasárnapi távozással. Az egyik családfő, egy építkezési vállalat feje úgy döntött, itt szeretné megünnepelni születésnapját családjával és három másik családdal együtt. A hotel legdrágább szobáit vették ki, a legdrágább italokat és ételeket fogyasztották, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Vasárnap azonban, amikor eljött a fizetési idő, úgy döntöttek, hogy meghosszabbítják a foglalásukat egészen hétfőig, kérték, hogy a számlát egy cégre állítsák ki. A bihon.ro hírportálnak nyilatkozott Dumitru Fechete, a hotel menedzsere, aki elmondta, hogy végül fizetés nélkül lépett le a társaság, és nemcsak nagy számlát hagytak maguk után, hanem vandálkodtak is. Törölközőket és fürdőköntösöket dobtak a medencékbe, üvegeket dobáltak szét a hotelben, emellett hangoskodásukkal zavarták a többi vendéget, a hétvége során még a rendőrséget is kihívták miattuk. A négy család vasárnap este, titokban hagyta el a szállodát, melynek alkalmazottai csupán a reggeli órákban fedezték fel, hogy a társaságnak hűlt helye maradt. A biztonsági kamerák felvételeit visszanézve derült ki, hogy este szöktek ki a hátsó kijáraton, beültek luxusautóikba, és eltűntek.

Több ezer lejes veszteség

A szálloda vezetője azt is elárulta a Bihonnak, hogy a körülbelül 12.000 lejes veszteséget okozó társaság „főszereplője”, a vállalkozó, nem fogadta a menedzser hívásait, aki első körben a hatóságok bevonása nélkül próbálta meg megoldani a problémát. A vandalizmus és a nyugalom megzavarása miatt feljelentették a családokat, kártérítés reményében pedig szintén jogi útra terelik az ügyet. „Nagy gondot okoztak a kültéri medencénknél is. Éjszakánként ezt mindig kiürítjük és fertőtlenítjük, ők azonban teletömték törölközőkkel és köpenyekkel a lefolyókat, aminek az lett a vége, hogy két napra le kellett zárjuk, és ki kellett cserélnünk néhány vízvezetéket is” – mondta a szállodavezető. Nehezményezi azt is, hogy a romániai törvények nem sok lehetőséget adnak a vendéglátósoknak ebből a szempontból, hiszen még akkor sem áll jogukban távozásra kényszeríteni egy társaságot, ha azok vandalizmust követnek el, és zavarják a többi vendéget is.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában