Beruházás

2020.10.27. 11:09

A sportcsarnokhoz értek a villamospálya építésével Nagyváradon

Épül az új nagyváradi sportcsarnok, és épül az új villamospálya a város déli részén: a sínekkel már eljutottak az Aradi út végétől a Pece-patak mentén a Fogarasi (Făgăraşului) útra, egészen az sportlétesítmény melletti részig.

Fotó: Alexandru Nițescu

Jelenleg a pálya nyomvonaláról takarítják el a növényzetet. Abban az övezetben áramvezetékek haladnak át, amelyek zavarják a villamospálya-építési munkálatokat. Az Electrica vállalat november elejéig a föld alá helyezi a vezetékeket, ezt követően pedig elbontja a villanyoszlopokat. Florin Birta polgármester elmondta: most állnak a sínpálya-építési munkálatok mindaddig, amíg a villanyoszlopokat lebontják, majd folytatódnak addig, amíg kedvező lesz az időjárás, és legközelebb akkor kezdődik újra a munka, amikor az idő ezt ismét lehetővé teszi majd.

A sínépítés kivitelezői a Mari-Vila, az Aquacons és az Abed Nego cégek. A 69,1 millió lejes beruházás során 3,8 kilométernyi új sínpálya létesül Nagyvárad déli részén az Aradi és a Ghillányi (Cantemir) út között. A munkálatok tavaly tavasszal kezdődtek, a kivitelezési időszak harminc hónap.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában