Oktatás

2020.09.22. 09:30

„Zöld utat” kapott az oktatás Bihar megyében

Fotó: Alexandru Nitescu

A Bihar megyei vészhelyzeti bizottság hétfői döntését követően a legtöbb oktatási intézményben zöld forgatókönyv szerint fog zajlani az oktatás az elkövetkező időszakban, vagyis elméletileg mindenki visszatérhet az iskolapadokba. A Bihar megyei Tanfelügyelőség tegnapi közleménye szerint jelenleg 726 oktatási intézményre a zöld, öt intézményre pedig a sárga forgatókönyv érvényes. A margittai Horváth János Elméleti Líceumhoz tartozó óvodát ideiglenesen bezárták, miután három óvónőnél is kimutatták a koronavírus-fertőzést. Dumitru Țiplea prefektus tegnap délután a közösségi oldalon közölte: szeptember 21–29. között két település, Rév és Tasnádbajom (Boianu Mare) kivételével a megye többi településén a hagyományos módon fog zajlani az oktatás. Az említett két településen sárga forgatókönyv szerint folyhat az oktatás.

A megye tanintézményeiben több diáknál is igazolták a fertőzést: a váradi Oltea Doamna Általános Iskolában (egy diák); a R. Ciorogariu Ortodox Líceumhoz tartozó óvodában (egy óvodás); a Szacsvay Imre Általános Iskolában (egy diák); a Dimitrie Cantemir Általános Iskolában (egy diák); a váradi 16-os Általános Iskolában (egy diák); az érábrányi 1-es számú Általános Iskolához tartozó óvodában (egy óvodás); a Mihai Eminescu Főgimnáziumban (egy diák); Emanuil Gojdu Főgimnázium (egy diák); papfalvi Műszaki Líceum (egy diák); margittai Horváth János Elméleti Líceum (egy diák); szentmártoni Felix Műszaki Líceum (egy diák).

A tanárok között fertőzést igazoltak a szentmártoni Felix Műszaki Líceumban, a váradi 16-os Általános Iskolában (egy tanár), a margittai Horváth János Elméleti Líceumban (3 óvónő) és a mezőtelegdi óvodában (egy pedagógus).

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában