Szentjobb

2020.09.24. 14:57

Zatykó Jácint: Nem uralkodni akarok, hanem szolgálni

Ciucur Losonczi Antonius

A elmúlt négy évben alpolgármesterként dolgozott a községért, őszintén, becsülettel, a legjobb tudása szerint Zatykó Jácint, az RMDSZ szentjobbi polgármesterjelöltje. Tegnapi sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: sokan bíztatták őt, ezért döntött úgy, hogy ismét megpályázza a polgármesteri tisztséget.

Mint megtudtuk, a tervei közt szerepelnek infrastrukturális fejlesztések, úgymint az utcák aszfaltozása, új utcák és házhelyek kialakítása, a réti és hegyi útak tulajdonba vétele és járhatóvá tétele, betonozott árkok és vízelvezetők létesítése, a járdaprogram folytatása, a csatornázás ügyeinek beindítása, az artézi kutak újjáépítése, rendbetétele, a közvilágítás korszerűsítése, illetve LED-es rendszer kiépítése, a parkok és egyéb közterületek rendezése, bankautomata telepítése, új iskolabusz beszerzése, a gázhálózat bevezetése, egy „normális” kultúrház építése, összekötő utak létrehozása Hegyközszentimre és Bihardiószeg irányába.

Ami a közszolgáltatásokat és a közbiztonságot illeti, arra törekedne az RMDSZ-es polgármesterjelölt, hogy csökkenjen a szemétszállítás díja. Falugondnoki, valamint beteggondozó szolgálatot működtetne az idős lakosok számára, helyi rendőrséget hozna létre, és ügyfélközpontúvá tenné a polgármesteri hivatalt.

Mint megtudtuk, az oktatásról, az egészségügyről és a kultúráról sem feledkezne meg. Állandó orvosi ügyeletet állítana fel, tájházat avatna, fellendítené a faluturizmust egy turisztikai központ alapításával, támogatná az egyházakat, a falu több pontján hangosbemondókat szerelne fel a hatékonyabb tájékoztatás érdekében, könyvtárat létesítene és szakirányú rövidképzéseket indítana be.

Új munkahelyeket hozna létre, évente legalább két falugyűlést hívna össze, támogatná a helyi gazdákat és a piac korszerűsítését. Továbbfejlesztené a sportéletet, újraalapítaná az önkéntes tűzoltóságot, és felszámolná a korrupciót.

„Nem uralkodni akarok, hanem szolgálni, alázattal a község minden lakosát. Egy lehetőséget kérek, hogy Szentjobbot újból egy lendületesen fejlődő, élhető, rendezett és tiszta községgé tegyük” – közölte az RMDSZ polgármesterjelöltje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában