Iskolakezdés

2020.09.13. 10:55

Védőmaszkokat kap minden Bihar megyei diák

A Bihar Megyei Tanács jóvoltából a Bihar-Hajdú-Bihar Eurorégió Alapítványon keresztül újrafelhasználtó védőmaszkokat kap iskolakezdésre Bihar megye minden tanulója. Szeptember 10-től 100 ezer újrafelhasználható pamut védőmaszk érkezik Bihar megye minden településére, ahol a helyi általános és középiskolás diákok és tanáraik között osztják majd szét ezeket. Minden diák és tanár fejenként két textilmaszkot kap.

Az első szállítmány szerda délután érkezett meg Érkörtvélyesre, ahol Szabó József megyemenedzser, az RMDSZ Bihar megyeitanácselnök-jelöltje Nagy István polgármesterrel adta át az ajándékmaszkokat az iskola igazgatónőjének, Czintos Kozma Feliciának. „Nem tudjuk még, hogy milyen lesz az új iskolai tanév, de a Bihar Megyei Tanács támogatásával igyekszünk a legjobb feltételeket biztosítani a diákok számára. Apukaként én is együtt izgulok a szülőkkel, de ugyanakkor türelmet és kitartást kívánok a pedagógusoknak is” – mondta a megyemenedzser. A közbeszerzés értéke 170.000 lej, maszkonként 1,7 lej.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában