Napi adat

2020.09.12. 12:31

Százhúsz gyógyult, 55 új fertőzött Bihar megyében

A Bihar Megyei Prefektúra közleménye szerint szeptember 12-én, szombat reggel fél 9-kor Bihar megyében 309 személyt kezeltek kórházban koronavírus miatt, ez 25-tel kevesebb mint az előző napon. Eddig összesen 2111-en gyógyultak ki a betegségből, ez 120-szal több mint pénteken. Bihar megyében eddig összesen 2912 koronavírusos esetet igazoltak.

Fotó: Alexandru Nitescu

A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) közleménye szerint országszerte 507 újratesztelt fertőzött személynek ismét pozitív lett a tesztje, ebből Bihar megyében 28 személynek. Országos szinten a jelzett időszakban 27 koronavírussal diagnosztizált személy hunyt el, 12 férfi és 15 nő, őket Argeș, Bákó, Bihar, Beszterce-Naszód, Brassó, Krassó-Szörény, Dolj, Mehedinţi, Neamţ, Prahova, Suceava, Tulcea megyei, valamint bukaresti kórházakban kezelték. A GCS péntenki közleménye szerint országos szinten 1311 új esetet regisztráltak, ebből Bihar megyében 55-öt.

Dumitru Țiplea prefektus irányítása alatt szeptember 11., reggel 8 óra és szeptember 12., reggel 8 óra között a rendőrök és csendőrök ellenőrzéseket végeztek, a járványügyi óvintézkedések betartását vizsgálták Bihar megyében. Összesen 865 karanténban lévő személyt ellenőriztek és 387 otthoni elkülönítésben lévőt. Ezek során 13 szabálysértésbe ütköztek, öt figyelmeztetést adtak és nyolc büntetést, összesen 7000 lej értékben. Az ellenőrzéseket 233 rendőr és 60 csendőr végezte. Az ISU tagjai is folyamatosan részt vesznek koronavírussal kapcsolatos missziókban, a jelzett időintervallumban 19 katonai tűzoltó vett részt a koronavírussal fertőzött személyek kórházba szállításában.

A Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) ezenkívül felhívja a figyelmet arra, hogy a pozitív koronavírus teszttel rendelkező személyek értesítsék azokat, akikkel közvetlen, fizikai kontaktusba léptek, valamint maradjanak otthoni elkülönítésben vagy karanténban. Továbbá arra kérik a tesztet igénylő személyeket, hogy az eredményről telefonon érdeklődjenek, hogy amennyiben pozitív az eredmény, ne fertőzzenek meg másokat útközben. Tartsák be továbbra is a már sokat ismételt higiéniai szabályokat, halasszák el a különböző rendezvényeket, és korlátozzák a mégis megtartott eseményeken a részvételi számot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában