Érmihályfalva

2020.09.12. 12:32

Nyakó József: Sok ajtó még nyitva van

Fotó: A szerző felvétele

Ciucur Losonczi Antonius

„Azért pályázom újra, hogy mindazt, amit én és a csapatom elkezdtünk, fejezzük be, hiszen nagyon sok ajtó még nyitva van” – fogalmazott Nyakó József, az RMDSZ érmihályfalvi polgármesterjelöltje tegnapi sajtótájékoztatóján.

Mint arról beszámolt, a 2016–2020 között ciklusban Mihályfalván 24,2 millió lejt költöttek beruházásokra, és az egyik projektjüknek, amelyik most kivitelezésre kerül, a költségvetése önmagában 25 millió lej plusz áfa értékű, vagyis több mint a négyéves teljes büdzsé. Ha tehát csak ez megvalósul, már akkor biztos, hogy nem dolgoztak hiába. Ez egy mobilitási projekt, vagyis létre kell hozzanak egy közösségi közlekedési vállalatot, és ehhez ki kell építsék a 14 kilométeres aszfaltutat a három környezetkímélő autóbusznak. A kivitelezőt már kiválasztották, így ha senki se óv, még az idén elkezdődhet a gyakorlatba ültetése. Szintén a környezetvédelmet szolgálja egy 20,5 kilométeres kerékpárútnak a kiépítése is, ezért ez is a felvázolt tervnek a része.

Azt is kiemelte Nyakó József, hogy 18,8 millió lej értékben zajlanak jelenleg munkálatok a városban, ebben benne van az uszoda és a művelődési háznak az építése, valamint a csatornázás is. Hangsúlyozta: sokat köszönhetnek az RMDSZ-es Pásztor Sándor vezette megyei tanácsnak, mely létrehozta a Fenntartható Fejlesztési Ügynökséget (ADD). Így érkeztek források a szakoktatás támogatására, valamint jelentős összeget kaptak a városháza felújítására, a mellette levő irodaház építésére.

Nyolc, a Regionális Operatív Program (POR) keretében letett projektjük közül hét „befutott”, ami azt jelenti, hogy a következő két és fél évben 70 millió lej érkezik Mihályfalvára, ami nagy reményekre ad okot. Azt is megtudtuk: a város tizenhárom pontján tartottak lakossági fórumokat, közel 600 emberrel találkoztak, hogy tájékoztassák őket, elmondják az igazságot és közvetlen forrásból értesüljenek az igényekről.

Nemrég aszfaltozták a 900 méter hosszú Mester utcát, hogy tehermentesítse a forgalomtól a Fő utcát, mert igyekeznek megduplázni a leaszfaltozott utcák számát. Sajnos a könnyűipar leszállóágban van, az önkormányzat önhibáján kívül munkahelyek szűntek meg, ezért arra törekednek, hogy más befektetőket csalogassanak a városba. Emellett próbálják a legmagasabb színvonalon felújítani a középületeket, hogy ez a lakosokat is arra késztesse: ők is ugyanezt tegyék a sajátjukkal, és itt képzeljék el a jövőjüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában