Galéria!

2020.09.28. 20:15

Nagyváradon nyílt meg az ország hetedik Hornbach üzlete

Bővítette az üzletláncát Romániában a Hornbach. A legújabb bolt Nagyváradon nyílik meg szerdán, azonban a sajtó képviselői már hétfő délelőtt körbejárhatták a már berendezett áruházat.

Törő Enikő

A megnyitón Erich Harsch, a Hornbach elnöke videócseten jelentkezett be és köszöntötte az üzletlánc helyi vezetőségét és a sajtó képviselőit. Mint elmondta, azért esett Nagyváradra a választás, mert ebben a városban számos fejlesztés valósult meg az utóbbi időben és az infrastruktúra fejlesztése miatt jól megközelíthetővé vált.

Ezután Bogdan Zgură, a Hornbach Románia regionális igazgatója köszöntötte a résztvevőket, majd mutatta be az üzletet. Egy téglafal betörésével avatták fel a létesítményt, amely 23 ezer négyzetméteren terül el a város körgyűrűjén. A Hornbach parkolóval együtt egy 5,4 hektáros területen helyezkedik el. Romániában ez a hetedik ilyen üzlet, a teljes befektetés 28,5 millió euró, mely tartalmazza a polcokra felpakolt árut is. Az áruház különlegessége, hogy Drive in résszel is rendelkezik, ennek az az előnye, hogy a vásárló saját autójával bemehet a boltba, abba beteheti az árut, majd ezt egy alkalmazott átnézi, számlázza és a vásárló kifizeti.

Az áruházban kertészeti termékeket és eszközöket, állateledeleket, elektronikus eszközöket, építőanyagokat, csempét, padlót, belső dekorációt, festékeket, fürdőszobai és konyhai felszereléseket árulnak.

A váradi áruháznak több mint 100 alkalmazottja van, számos terméket a megrendelő igényei szerint alakítanak és formálnak, emellett házhoz is szállítanak. A váradi bolt megnyitásával lehetőség nyílt arra, hogy az online megrendelt termékeket Nagyváradon is átvehessék. Az online megrendelés után négy órával már lehet is menni az adott termékért, de akár három hét múlva is, illetve kérésre haza is szállítják.

A boltban a Drive in rendszer mellett további különlegesség a self-scan szolgáltatás, ami tulajdonképpen azt jelenti, hogy a vásárló letölt egy megadott mobilapplikációt, beolvassa a termékek vonalkódjait, majd a generált QR kód alapján kifizeti a termékeket az egyik kasszánál.

A nagyváradi áruház talán egyik leglátványosabb része az az akváriumrendszer, melyben körülbelül 3000 darab 200 fajtájú hal van, többek között neon, guppy, aranykárász, tisztítóhal, Betta stb. Emellett azok, akik halat szeretnének tartani otthon, mindenféle ehhez szükséges eszközt meg tudnak vásárolni a boltban – tehát akváriumokat, szűrőket, melegítőket, növényeket, dekorációkat, haleledeleket stb. A boltban a zoo rész 450 négyzetméternyi területen fekszik, ebből az akvarisztika 150 négyzetméteren. Ezen a részen emellett teknősbékákat, rákokat és csigákat is lehet majd vásárolni. A boltban 27 akvárium van halak számára, mely akár kiállításnak is nevezhető, illetve hat nagyobb akvárium növényeknek, ebből körülbelül 35 típust lehet megtalálni.

A Hornbachot egyébként 1877-ben alapították, kezdetben csupán építkezési és kertészeti anyagokat, eszközöket árultak. Jelenleg 161 bolt van Európa kilenc országában (Németországban, Ausztriában, Csehországban, Luxemburgban, Svájcban, Svédországban, Szlovákiában és Romániában). Romániában összesen hét áruház van, ezek közül három Bukarestben, valamint Brassóban, Temesváron, Szebenben és Nagyváradon.

A nagyváradi bolt a Szentandrási út 2. szám alatt található, a vásárlók számára szeptember 30-án, szerdán nyitják meg. A nyitvatartási program a következő: hétfőtől szombatig 8–21, vasárnap 8–19 óra között. A Drive in részleg hétfőtől szombatig 7–21, vasárnap pedig 8–19 óra között lesz nyitva.

 

Fotók: A szerző felvételei

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában