Új sétány

2020.09.04. 08:46

Mi is megtekintettük a Körös-parti sétányt

Pikó Stefánia

Úgy tűnik, nagyjából elkészültek a központban lévő Körös-parti sétánnyal, melyen jó ideje dolgoztak már, a városháza oldalán. Örömteli, hogy egy újabb szakaszon sétálhatunk, és egy újabb szögből is megcsodálhatjuk a központot, a Szent László hidat, viszont az eredményekkel nem mindenki elégedett, ami, valljuk be, érthető.

Bár a városháza előtti lejáró alkalmas a kerekesszékesek, babakocsik számára is, a sétány közepén csak egy egyszerű, kissé kaotikusnak mondható lépcsőlejáró van, egyáltalán nem esztétikus. Padokból sincs valami sok, illetve azok a szürke ülőalkalmatosságok nem is igazán nevezhetők padoknak, hiszen egyszerű betonkockákat öntöttek a földre. A kérdés az, mi akadálya volt annak, hogy az új szakasz ugyanúgy nézzen ki, mint a túlpart.

 

Mindemellett feltételezzük, hogy nem készültek még el teljesen, hiszen egyetlen szemetesláda sincs még a sétányon, kivéve a végét, ahol egy nagy RER feliratú szemeteszsákot aggattak egy villanyoszlopra. Látványos kivilágítása is van a partszakasznak, amely jó pont a sötét túlparti sétányhoz viszonyítva.

 

 

 

Fotók: Alexandru Nițescu, Törő Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában