Választás

2020.09.23. 20:33

Mert minden magyar számít!

Fotó: Longplay foto srl

Minden magyar számít – ennek a gondolatnak a jegyében tartott lakossági konzultációt a múlt héten Szabó József, az RMDSZ megyeitanácselnök-jelöltje Borsi Lóránt kampányfőnökkel együtt Fugyivásárhelyen, Mezőtelegden és Örvénden. Fugyivásárhelyen Lakatos Rozáliával a helyi Szövetség választmányi tagjával házról házra jártak, kopogtattak. Megtapasztalhatták azt a bensőséges ragaszkodást, amellyel az ott élők viszonyulnak az érdekképviselethez, mint mondták, az RMDSZ-en kívül soha senki rájuk sem néz két kampányidőszak között. A mézesmadzagból pedig elegük van, jöjjön az bármelyik párt részéről.

Mezőtelegden Erdey Zsolt helyi RMDSZ-elnök fogadta a stábot. Ott is nyilvánvalóvá vált az a bizalom és ragaszkodás a magyar képviselet iránt, amely a szórványvidékeken élőkre fokozottan jellemző. Mezőtelegden az erős érdekképviselet mellett az egyházzal való összefogás optimizmusteremtő a jövőre nézve. Köszönhető mindez Szoboszlai Gáspár István református lelkipásztornak, aki jelenleg megyei tanácsosként is tevékenykedik. Munkájának eredményességét bizonyítja, hogy a mostani jelöltlistán is befutó helyre érdemesítették. A lelkipásztor többrétű munkásságának köszönhetően született meg a Pacsirták Néptánccsoport 2003-ban, amely kulturális értékeink megőrzésére reflektál.

A Mezőtelegd-környéki falvakban történt látogatást követően a közigazgatásilag Alsólugashoz tartozó Örvéndre érkezett a „különítmény”, ahol Sorbán Levente polgármester és Grim András megyei tanácsos, a Bihar megyei RMDSZ ügyvezető alelnöke fogadta Szabó Józsefet és Borsi Lórántot. A negyedik mandátumára készülő polgármester egy olyan közösséget irányít, ahol a magyarok aránya húsz százalékra tehető. A magyarok voksai mellett nagy arányban a román szavazók bizalmát is bírja Sorbán Levente, amelynek egyetlen titka van: tisztességgel kell végezni a munkát, etnikai megkülönböztetés nélkül végrehajtani a fejlesztéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában