Előadás

2020.09.24. 19:07

János Vitéz a váradi bábszínházban

Fotó: Vigh Laszlo Miklos

 

Frissítés: Az időjárási körülményekre való tekintettel az eredetileg szeptember 26-ára meghirdetett Valahol Európában előadást, 25-én pénteken, 20 órától játsszák a Nagyváradi Vár nyári színpadán. Így viszont a szeptember 25, péntekre meghirdetett János Vitéz című előadást pedig 26-án, szombaton 18:00 órától játsszák a bábszínházban. A megvásárolt jegyeket ezen az időpontokon lehet érvényesíteni. Amennyiben a megváltozott időpont nem felel meg, a jegypénztárnál jelezni lehet – áll a Szigligeti Színház Liliput Társulatának szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében.

Petőfi Sándor csodálatos elbeszélő költeményének minden kor gyermekéhez el kell jutnia, mert örökzöld, mert tiszta, mert igazi érték. „A János vitéz az, amit az ember szeretne odaajándékozni külföldi ismerőseinek, hogy megérezzék a magyar népjelleg melegségét, humorát, semmihez sem fogható báját, hogy megérezzék a magyar szív verését. Ebben a műben csodálatosan együtt van a magyar föld valósága és a magyar lélek álma.” (Szerb Antal)

Petőfi Sándor elbeszélő költeményét Urbán Gyula, a magyar bábszínházi alkotók kiemelkedő egyénisége rendezte. János vitéz szövegét, Petőfi Sándor elbeszélő költeménye nyomán Szilágyi Dezső írta. Játsszák: Benczi Tekla, Birtalan Katalin, Daróczi István, Hanyecz D. Róbert, Lélek Sándor Tibor, Németi Emese, Szabó J. Viktor, Szentpéteri Lenke. Díszlet és bábu adaptáció: Császár Ágnes (a hagyományos magyar népviselet és huszár egyenruha motívumaiból merítő bábok tervezője Koós Iván). Zene: a magyar népdalokból összeállította András Béla. Világosító: Vajna Tibor. Hangosító: Harai Adalbert. Ügyelő: Varga Friderika. Jegyeket csak és kizárólag a színház jegypénztárában (régi helyén, a színház épületének Madách utca felőli oldalán) vagy online, a www.szigligeti.ro/musorrend honlapon keresztül lehet váltani. Az előadást 3 éves kortól ajánlják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában