Szociális Központ

2020.09.16. 15:19

Hímzőtábort szerveztek Szentjobbon

Kertész Magda (Szerafina nővér), programfelelős

Szeptember 7-11. között hímző tábort szerveztek a Szent István Szociális Központ pedagógusai Szentjobbon. A korlátozások miatt a tábor résztvevői az otthonban nevelkedő gyermekek, fiatalok voltak, kik 13-an vettek részt a foglalkozásokon. A szervezők meglepetésére a jelentkező fiúk is végig kitartottak és ugyancsak szép munkákat készítettek el. A foglalkozások nagyon időigényesek voltak és a vezetők által nagy figyelmet igényeltek. Mivel a jelentkezők közül páran még tűt sem tartottak kezükben, egészen az alapoktól kellett kezdeni az oktatást, de igazán dicséretes, ahogy dolgoztak és végül szép munkákat készítettek.

A tábor minden napján más és más varrási technikával ismerkedtek meg a jelenlevők. Így hallottak és láttak székely varrottast, kalotaszegi írásost, matyó hímzést és sárközi színes hímzést. A tábor végére minden fiatal elkészített egy kis hímzett terítőt az ügyesebbek saját nevüket is rávarrták a kézimunkára. Helyszínt a Szent István Szociális Központ biztosított, amelynek tágas udvara és filagóriája nagyon jó helyszínt biztosított a varráshoz.

A képzés szellemi értéke felbecsülhetetlen. A tábor idején a gyerekek élvezték az együtt töltött időt, alkalmunk volt beszélgetni, egymásra figyelni, segíteni egymásnak. A munkák nagyon figyelem igényesek voltak de a résztvevők végül büszkén mutatták be többnapos munkájuk eredményét. Hálásan köszönjük az RMDSZ és a Communitas Alapítvány anyagi támogatását, hogy ezt az összejövetelt megvalósíthattuk.

Borítókép: sok érdeklődője volt az eseménynek

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában