Választási program

2020.09.03. 10:31

„Hegyközcsatár lakosai tiszteletet és működő infrastruktúrát érdemelnek”

A csatáriak nem lehetnek a befejezetlen, vagy többéves késéssel befejezett, de rosszul vagy egyáltalán nem működő infrastrukturális beruházások szenvedő alanyai, és a választott tisztviselők sokszor lekezelő, arrogáns hozzáállásán is változtatni kell. Erről, és a Hegyközcsatár községre jellemző problémákról, illetve a lehetséges megoldásokról Bíró Ferenc, a Néppárt polgármesterjelöltje beszélt nagyváradi sajtótájékoztatóján.

Tóth Ádám

A nős, egy gyermekes, elektrotechnikus végzettségű gazdálkodó 2012 óta a Néppárt színeiben önkormányzati képviselőként is dolgozik, valamint a Hegyközi Gazdák Egyesületének elnöki tisztét is betölti.

A Néppárt polgármesterjelöltje elmondta: csapatával Hegyközcsatár község hosszú távú fejlesztésének alapjaként az Európai Unió pályázataiban rejlő lehetőségek maximális kihasználását tervezi. Az infrastrukturális fejlesztések terén nagy szükség volna a község valamennyi településén a XXI-ik századi viszonyok megteremtésére, az utcák és utak teljes modernizálására. Nem halasztható feladat a csatornahálózat befejezése, és működőképessé tétele, mint ahogyan a vízhálózat befejezése, és a tarifáknak a lakosok anyagi helyzetéhez való igazítása is kiemelt feladata kell legyen a választások után felálló új vezetésnek – hangsúlyozta a jelölt.

Bíró kifejtette: a korábbinál jóval nagyobb hangsúlyt kell helyezni a lakosság igényeinek felmérésére, az adófizető polgárok egyenlő, méltányos elbánást érdemelnek választott vezetőiktől, nem pedig gorombaságot. Szavahihető, a folyó ügyeket szakszerűen kézben tartó, és a lakosok érdekeit pártállástól függetlenül szem előtt tartó, azokat megvédő vezetőkre van szüksége Hegyközcsatárnak, olyan emberekre, akik befejezik, amit elkezdtek, és nem vesznek át félig-meddig elvégzett, csapnivaló minőségű munkákat – húzta alá a Néppárt polgármesterjelöltje. Rendezni kell a megoldatlan földügyeket, támogatni az egyházak közösséget megtartó és szociális tevékenységét, ugyanakkor nem szabad megfeledkezni arról, hogy a kultúra legalább olyan fontos része életünknek, mint a kenyér az asztalon – fejtette ki Bíró Ferenc. Éppen ezért polgármesterként folytatná az elmúlt évek hagyományait, és más közösségi, kulturális események mellett a továbbiakban is megrendeznék a népszerű hegyközcsatári fogathajtó versenyt, valamint a hagyományos kézi aratást bemutató rozsarató és tarlóhántó ünnepséget is.

Bíró Ferenc elmondta: a Néppárt helyi önkormányzati képviselői eddigi tevékenységük során nagy hangsúlyt helyeztek a lakosok érdekeinek következetes képviseletére, legyen szó a község természeti környezetét veszélyeztető bányászati céggel szembeni, a konfrontációt sem nélkülöző kiállásról, vagy éppen a hegyköziek közös érdekének számító buszjáratok kérdésének megoldásáról. A párt polgármesterjelöltje üzenetet is megfogalmazott a választóknak: négy év sikeres munkáját most nagyobb felhatalmazással, megújult erővel szeretnék folytatni, ehhez kérik a választópolgárok támogatását az urnák előtt szeptember 27-én. Arra kérik a hegyközcsatári lakosokat, hogy az önkormányzati választáson az új magyar egységre, a változást képviselő jelöltekre voksolva, adjanak esélyt Hegyközcsatár község felemelkedésének.

Borítóképünkön: Bíró Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában