karnevál

2020.09.01. 17:05

Érmihályfalva: a virágkocsik bihari karavánjának végső állomása

Augusztus 22-én, szombaton a kora esti órákban érkeztek meg a Debrecenből induló, érmelléki körútját végigjáró virágkocsik Érmihályfalva főterére.

Percek alatt több száz fotó lepte el a szociális hálón szereplő profilokat, sokan kiemelve, mennyire fontos pillanat a város életében a virágkocsik jelenléte. A legnépszerűbb egyértelműen a koronázási ékszereket ábrázoló alkotás volt, amelyet Nyakó József RMDSZ-es polgármester az esemény fénypontjának tartott.

Másnap, augusztus 23-án, a kora esti órákig több százan tekintették meg a műalkotásokat. A 3 partnerintézmény (Bihar Megyei Tanács, Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata és Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat) által Együtt vagyunk címen induló műalkotás főszereplője, a Szent László lovasszobrot ábrázoló virágkompozíció emlékként ma is ott található a város főterén.

Szabó József megyemenedzser, az RMDSZ megyei tanácselnök jelöltje kiemelte, hogy óriási sikerélmény egy ilyen nehéz program végső eseményeként megélni azt, ahogyan a visszaindulás pillanatában, a viharos időjárás ellenére, megtapsolják a mihályfalviak a térről kivonuló virágkocsikat és az azokat kísérő megyei szervezőket. “Úgy látszik, hogy helye van az ilyen jellegű rendezvényeknek, mely a kikapcsolódás mellett, az összetartozást is erősíti magyar közösségeinkbe. Erre szükség is van a közelgő helyhatósági választások előtt, mert a történelem már sokszor bizonyította, hogy csak magunkra számíthatunk és a megosztásnak nincs helye. A jövőben is, csak együtt, összefogva, egy csapatban tudunk sikereket elérni.” – mondta a megyei vezető.

Szülinapi torta helyett városkenyér

Az említett hétvégén fennállásának 750. évfordulóját ünneplő Érmihályfalván a születésnapi torta helyett az Érmellék kenyere készült el a helyi Savmer házi pékségben. A vasárnapi programokra elfogadta a város meghívását a majdnem 11 éves érmihályfalvi múlttal rendelkező Savmer kézműves pékség is. Merker Tibor pékmester, a pékség alapítója a vevők igényeit figyelembe véve folyamatosan bővíti a pékség termékpalettáját, igyekszik a minőségi alapanyagok beszerzésére, hogy aztán ebből készüljenek el a finom kenyerek és péksütemények. Termékeik Zilahtól Debrecenig, Szatmártól Nagyváradig, mondhatni a Partium nagy részén mindenhol megtalálhatóak az élelmiszerüzletek polcain. Érmihályfalva város standja számos alkalommal büszkélkedett már termékeikkel különböző rendezvényeken.

Borítókép: Szabó József megyemenedzser (balról) és Nyakó József RMDSZ-es polgármester

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában