Falujárás

2020.09.15. 17:48

Érkörtvélyes, ahol már a járda is sétány

BN-összeállítás

Érkörtvélyesre is ellátogatott a múlt héten „megyejáró” körútja keretében Szabó József megyeitanácselnök-jelölt és Borsi Lóránt kampányfőnök. Nagy István polgármester, Erdei Tibor és Kiss Edina tanácsosjelöltek társaságában indultak falut járni.

Az egyik portáról Vadai Károly sietett a látogatók elé, nem a szokásos kézfogásra nyújtva a kezét, hanem ölelésre tárva a karjait. E meghitt üdvözlési forma Szabó Józsefnek szólt, akivel régi ismerősök, évekkel ezelőtt lányával egy iskolában tanult a megyeitanácselnök-jelölt. Vadai tapasztalt, köztiszteletben álló közösségi ember Érkörtvélyesen. Az 1989-es fordulatot követően ő volt az első polgármestere a községnek. Mint mondta, akkoriban nem voltak pályázati lehetőségek fejlesztésekre, de a megyei és az országos RMDSZ háttértámogatásával Nagy István polgármestersége alatt ugrásszerűen fejlődött Bihar megye legészakibb települése.

Kecskés Sándor a vegyesboltból igyekezett hazafele. Róla tudni kell, hogy bőbeszédű ember, nem fukarkodik a szavakkal. Néhány héttel ezelőtt már találkoztunk a nyugdíjas öregúrral, azóta sem változott a véleménye a község irányításával kapcsolatban. Egy sarokházban lakik, jó hosszú kerítést kellett építsen portája köré, aminek leghosszabbik része a Fő utcára esik. De sebaj, mondta, legalább olyan „csinos” utcán sétálhat, hogy még a nagyvárosiak is megirigyelhetnék. „Látott maga már ilyet – mutatott maga elé –, máshol még járdára sem futja, nekünk meg járólap van a talpunk alatt. Ez olyan széles, hogy már szégyen járdának nevezni, tudja, ez már olyan valóságos sétány. Jó fél kilométernyi szakasz már ezzel van borítva, a többi utcán meg járdákat javítottak, azokat betonból öntötték. Mondtam is a polgármesternek, ebből csak irigység lesz, de nekem elárulta, hogy járólapos járdát akar az egész faluba. De egyszer el kellett kezdeni, most ennyire futotta a pénzből. Ha újra visszaválasztják polgármesternek, én tudom, hogy be is tartja a szavát. Mert aztán az két dolgot nem tud elviselni, a rendetlenséget meg a hazug embert” – nyomatékosította mondandóját mutatóujját felemelve Kecskés Sándor.

Borítókép: Érkörtvélyesre is ellátogatott a múlt héten „megyejáró” körútja keretében Szabó József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában