Kiállítás

2020.09.10. 10:00

Ellentétel: kiállítás a Vilidár István Fotógalériában

Újabb kiállítás várja a művészetkedvelőket szeptember 14-től, hétfőtől a nagyváradi Vilidár István Fotógalériában. A várbeli galéria falain péntek 18 órától ezúttal Bokor Zsolt alkotásaiból nyílik kiállítás. A fotóművész 1993-ban született, felváltva Nagyváradon és Budapesten él, programozóként dolgozik. A fotózást, amely szenvedélyévé vált, autodidakta módon sajátította el. „Az élet dolgainak egyszerűsége tetszik a fotókon is, mivel úgy vélem, ezek hozzák a legjobb eredményeket. A téma nagyságától függetlenül mindegyik fotótéma ugyanazt a szenvedélyt és odaadást hívja elő. Amikor nem fotózással töltöm az időmet, valószínűleg egy ismeretlen hely fele utazom” – nyilatkozta az alkotó, aki korábban elvégezte az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület fotótanfolyamát. „Számomra a fotózás azt jelenti, hogy megmutathatom mások számára a világról alkotott képemet, egy a hétköznapokból kiemelt, színekbe és formákba öntött valóságot. A fotók által megmutathatom, mire fókuszálnak szemeim, mi maradt háttérben, mennyire szép lehet az egyszerűség és milyen művészi módon van megalkotva világunk” – vallja az alkotó.

A kiállításmegnyitót, amit ezúttal is élőben közvetítenek az egyesület Facebook-oldalán, köszöntésével Tóth István, a Tavirózsa Fotóklub és az Euro Foto Art Egyesület elnöke nyitja meg, az alkotásokat az egyesület legidősebb tagja, Erbsz Tibor ismerteti, A tárlatmegnyitó alkalmával fellép Thurzó Sándor József, a Duo Varadiensis tagja. Előadásában hallhatóak lesznek Zsolt Nándor Berceuse, Simonetti Madrigale és Charlotte Hampe Menuett und Musette című alkotásai.

Az új kiállítást, amely a Tavirózsa Fotóklub és a Nagyváradi Városi Múzeum partnerségében, illetve az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület támogatásával valósulhatott meg, a közönség október 1-ig látogathatja, a hét minden napján 8–20 óra között. A belépés ingyenes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában