Szabadidő

2020.09.25. 09:38

Elkészült az első pumptrack-pálya

Nagyvárad alpolgármesterének, Florin Birtának a jelenlétében avatták fel csütörtökön a város első pumptrack-pályáját. Ez egy olyan hullámos felület, amelyet főként kerékpárosok használhatnak úgy, hogy nem kell tekerniük, ugyanis a hullámok adnak folyamatosan lendületet a bringának a tovább haladáshoz. A pálya az Aradi út mellett, az Jumbo áruház parkolójának a közelében van. Az üvegszálból készült létesítmény hossza 93 méter és tulajdonképpen két útvonalat, egy ovális és egy háromszög alakú pályát alakítottak ki. A pumptrack típusú pályákat alapvetően bicikliseknek találták ki, de rollerrel, görkorcsolyával és gördeszkával is lehet rajta haladni, a most átadott pályán egyszerre kilenc-tíz személy közlekedhet.

Az átadáson Forin Birta alpolgármester felidézte, hogy az Aradi út és a körgyűrű kereszteződésében lévő körforgalom melletti terület jogviszonya vitatott volt, ezt a problémát oldotta meg a Hornbach vállalat azzal, hogy megvásárolta azt a telket és a városnak adományozta. Ennek eredményeképpen építhették meg az aradi országút és a Szentandrás felé vezető körgyűrű-szakasz közötti összekötő utat, és ugyancsak a Hornbach cég fogja saját költségén elvégezni annak a meglehetősen nagy kiterjedésű területnek a rendezését is. A pumptrack-pálya kialakítása is az önkormányzat és a magánvállalat együttműködésének az eredménye, hiszen a város műszaki osztálya készítette elő a terepet, tulajdonképpen a betonplatformot, a Hornbach pedig szponzorálta az eszközbeszerzést. „Ez az első ilyen típusú pálya Nagyváradon, de a helyi önkormányzat további három hasonlót épít majd a jövőben a Szálka parkban, a December 1. parkban és a Szováta utca környékén” – mondta az alpolgármester. A megnyitón jelen volt Bogdan Zgură, a Hornbach romániai regionális igazgatója is, aki elmondta, hogy ebben az időszakban, amikor a fizikai távolságtartás nagyon fontossá vált egészségünk megőrzése érdekében, hasznos a közösség számára egy ilyen projekt megvalósítása, hiszen biztosítja azt, hogy kisebb csoportokban és a szabadban lehessen eltölteni az időt. Az igazgató kifejezte reményét, hogy a jövőben további közös projekteket fognak megvalósítani a nagyváradi önkormányzattal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában