Felhívás

2020.09.18. 07:53

Dr. Pálfi József egyetemi tanár, a Partiumi Keresztény Egyetem rektorának szavazásra felhívó üzenete a partiumi magyarság számára

Dr. Pálfi József egyetemi tanár, a Partiumi Keresztény Egyetem rektorának szavazásra felhívó üzenetét közöljük az alábbiakban a partiumi magyarság számára.

Az anyanyelvű oktatás a nemzeti identitás megőrzésének legfontosabb eszköze, a magyar egyetem pedig ennek egyik meghatározó és sorsformáló kulcsintézménye. A Partiumi Keresztény Egyetem – fél évszázados megszakítás után – a Romániában élő magyarság, 1989 után az első, nem egy nagy állami egyetem magyar vonala csupán, hanem államilag is elismert, önálló magyar felsőoktatási intézménye, a régió magyar anyanyelvű egyetemi oktatásának a szellemi erőtere. Nálunk természetszerűen szellemi és lelki otthonra talál minden, a magyar nyelv és kultúra iránt elkötelezett fiatal, tanulni és tanítani akaró, aki tudását annak érdekében és reményében kívánja gyarapítani, hogy ez által közösségünk előre lépjen, fejlődjön. Képzési palettánk spektruma ezért is olyan széleskörű, amely célirányosan szólítja meg a humán-, alkalmazott tudományok és a művészetek iránt érdeklődőket.

Alig pár nap múlva, a 2020. szeptember 27-i helyhatósági választások újabb esélyt kínálnak, egyéni és közösségi akaratunk kinyilvánítására. Éljünk ezzel az eséllyel, ne mulasszuk el a cselekvést! Ne engedjük passzívan, hogy egyéni és közösségi sorsunkról, képviseletünkről mások határozzanak! Menjünk el szavazni lelkiismeretünk szerint olyan magyar szervezetek jelöltjeire, akik meggyőződésünk szerint a lehető legtöbbet és legjobbat akarják és tudják is tenni magyar városaink és falvaink közösségeinek jövője, szülőföldünkön való megmaradásunk és gyarapodásunk érdekében. Nem elég egy képviselőnek magyarul is beszélni, hanem úgy is kell annak érezni, gondolkozni és cselekedni. Egyénekként és közösségként is magyarokként akarunk továbbra is szülőföldünkön boldogulni. Azt halljuk meg ma is, amit egykor Isten embere is megfogalmazott „az igazság (a valóság) nyílt hirdetésével (képviseletével) ajánljuk magunkat az emberek jó lelkiismeretébe, Isten színe előtt (2Kor. 4,2/b).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában