Vámosláz

2020.09.24. 13:39

Diós Emőke: Külföldi tapasztalataimat szeretném itthon kamatoztatni

Diós Emőke, Vámosláz község RMDSZ-es polgármesterjelöltje fiatal kora ellenére már nagyon sok mindent látott. Egészségügyi asszisztensként meggyőződése, hogy talán néha nehéz, de azért nem lehetetlen az emberekkel bánni. A kapcsolat, illetve a kommunikáció kialakításához feltétlenül szükséges azonban empátia és kölcsönös tisztelet. „A legfontosabb, hogy minden fontos hírt közöljünk velük és hallgassuk meg az ötleteiket” – fogalmazott.

Mint mondta, tíz évig külföldön élt, és az ott tapasztaltakat szeretné most a szülőföldjén kamatoztatni. Például, amikor Hollandiában dolgozott, felfigyelt arra, hogy a helyi kistermelőket hogyan támogatják a nagyvállalkozók, és a módszereiket akár az itteni önkormányzatok is átvehetnék, mert működne nálunk is. Bár ez nem a vállalkozókra vonatkozik, de az idősekhez szociális munkásokat küldenek, s heti szinten ellenőrzik, hogy jól vannak-e, az őstermelőket pedig segítik, hogy értékesítsék a termékeiket.

A községben van termálstrand, hegyek és folyó – akár a faluturizmusban rejlő lehetőségeket is ki lehetne aknázni. A polgármesterjelölt tervei közt szerepel ugyanakkor még az utak leaszfaltozása és a csatornahálózat bővítése, ahol ez eddig nem történt meg. Olyan feltételeket kellene biztosítani szerinte a községben, hogy azok kedvezők legyenek a befektetők számára, és a fiataloknak is, akik ezáltal nem mennének el, vagy visszajönnének, ha már kivándoroltak.

Minden faluban jó volna egy buszmegálló, a polgármesteri hivatalban pedig egy pályázatíró és tanácsadói iroda. Támogatná az egyházakat és az iskolákat is, a kultúrát és az egészségügyet, a hagyományok megélését – tudtuk még meg Diós Emőkétől.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában