Utazási lehetőség

2020.09.30. 09:51

Bővül a nagyváradi reptér járatainak száma

Az önkormányzat közleményéből, illetve az új váradi polgármester, Florin Birta Facebook-oldaláról is kiderül, hogy négy új járattal bővül a nagyváradi repülőtér kínálata, a Ryanair közreműködésével. Az úti célok: London (Stansed), Milánó (Bergamo), Bologna és Düsseldorf (Weeze). Mindegyik új úti célra heti két alkalommal indítanak gépeket.

Mindez az Európai Bizottság azon határozatának köszönhetően valósulhat meg, mely szerint (legfeljebb) egymillió eurós támogatást nyújtanak azon reptér-üzemeltetőknek, melyek sűríteni vagy bővíteni szeretnék járataikat a pandémia megfékezése, a tömegek kialakulásának elkerülése végett. A reptér által elindított licitet a Ryanair nyerte meg, miután a nagyváradi önkormányzat és a Régió Turizmusát Népszerűsítő Egyesület (APTOR) megszerezte ezt az uniós támogatást.

„Örömmel tölt el, hogy a reptér által szervezett licit, a nagyváradi önkormányzat támogatásával, még a világjárvány okozta körülmények között is képes volt visszaszerezni a városnak a Ryanairt. Bebizonyosodott, hogy a nagyváradi reptér összeköttetéseinek bővítéséhez a kezdeti időszakban a légitársaságoknak különböző kedvezményeket kell nyújtani, ameddig ki nem alakul egy stabil számú utazóközönség. Ha ezelőtt két és fél évvel is hajlandóak lettek volna a megyei tanács részéről efféle kedvezmények felajánlására, akkor nem veszítették volna el a nemzetközi járatokat. A Bihar Megyei Tanács és a nagyváradi önkormányzat ezentúl együtt fog működni annak érdekében, hogy megtartsa ezeket a járatokat, és hogy még többet hozzanak létre” – nyilatkozta Ilie Bolojan, a megyei tanács frissen megválasztott elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában