orvosolandó problémák

2020.09.15. 17:34

Barta Béla: Kiskerekiben alapvető gondokat kell orvosolni

Kiskereki községben az Érmellék jellemző gondjait hatványozottan érzik a lakosok – mondta el lapunknak adott bemutatkozásában Barta Béla.

Tóth Ádám

Az Erdélyi Magyar Néppárt polgármesterjelöltje, aki szerint a tisztes megélhetést biztosító munkahelyek hiánya, az égető infrastrukturális gondok és a községi vezetés ráérős mentalitása sem a létbiztonság érzését, az otthonmaradási szándékot erősíti a fiatalokban. Mint mondta, ennek ellenére a község lakosai ragaszkodnak szülőföldjükhöz, és az elvándorlás helyett a problémák megoldását részesítenék előnyben.

Nincs pénz, hangoztatják a község vezetői, de főleg az akarat hiányzik a munkára – mondta el Barta Béla. A 44 éves, kétgyermekes családapa 2016 óta a párt helyi önkormányzati képviselőjeként állt a helyiek szolgálatába. A jelölt a helyi gondokat felsorolva, kitért a vízelvezető árkok problémájára is. Mint mondta, azok nincsenek kitakarítva, emiatt nagyobb esőzések idején, mint például idén nyáron, a dombok között fekvő Asszonyvásárán a sár és a szemét az aszfalton folyt keresztül, a felgyülemlett iszap pedig a mai napig a betonárokban maradt. „Épp azok a szakaszok a legelhanyagoltabbak, melyek közterületen vannak, vagy épp önkormányzati épületek előtt találhatóak” – tette hozzá, majd azzal folytatta, hogy a falvak bejáratait felveri a gaz, lépten-nyomon az elhanyagoltság jeleivel szembesülnek a látogatók.

Barta szerint Kiskereki költségvetése nagyjából 700.000 lejes hiánnyal küszködik, így nem csoda, ha fejlődésnek nyoma sincs. „Az ivóvíz minősége egyedül Keserűben üti meg az elfogadható szintet, Kerekiben már rosszabb a helyzet, Asszonyvásárán pedig emberi fogyasztásra alkalmatlan vízért kényszerülnek fizetni a lakosok. Orvosolható gond lenne ez is, ha valaki felvállalná, hogy érdemben foglalkozik vele” – jegyezte meg a jelölt. Mint mondta, a legsúlyosabb gond a közelben elérhető, jól fizető munkahelyek teljes hiánya, illetve az a sajnálatos tény, hogy az emberek rossz érzésekkel mennek a polgármesteri hivatalba ügyet intézni. „Az a tény, hogy harminc év alatt egyetlen komoly munkahelyteremtő vállalkozást, céget sem sikerült a községbe csalogatni, önmagáért beszél, mint ahogyan az is, hogy egy felújított játszótér a legkiemelkedőbb »megvalósítás«, amivel kampányolni lehet. Kiskereki község ennél jóval többet érdemel, hiszen az itteni szorgos, szülőföldjükhöz ragaszkodó magyar emberek nem lehetnek a rossz politizálás áldozatai” – összegezte a Néppárt polgármesterjelöltje. „Kerekiben most van esély változtatni, van esély olyanok kezébe adni a község irányítását, akik a közt szolgálni akarják, nem pedig megélni belőle. Ez már csak azért is fontos lenne, mert a Néppárt sikere garancia lenne arra, hogy a Bihar Megyei Tanáccsal együttműködve megfelelő forrásokhoz juthasson a helyi költségvetés” – zárta gondolatmenetét Barta Béla.

Borítóképünkön Barta Béla

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában