Imperio villamosok

2020.08.03. 08:32

Üzembe helyezték az új villamosokat Nagyváradon

 

A tesztelések elvégzése után augusztus 1-től üzembe helyezték és immár utasokat is szállítanak a Nagyváradra érkezett négy új, Imperio elnevezésű villamossal. A Nagyváradi Közlekedési Vállalat (OTL) közleményében azt írja, hogy szombaton reggel fél nyolckor vette fel az új villamos az első utasokat, akiknek az első benyomásait is idézte. Az utasok szerint halk, kényelmes és esztétikus a jármű, és nagyon értékelték a kijelző monitort, de a hangosbemondót is, amelyek segítségével több hasznos információt közöltek a villamoson tartózkodóknak.

Az utastérben felszerelt térfigyelő kamerák pedig az utazásbiztonságot növelik, vélték az utasok. A most üzembe állított négy jármű mindegyik váradi villamosvonalon fog közlekedni. Az OTL közleményében arra kéri az utazókat, hogy őrizzék meg a járművek tisztaságát, ezért ne tegyenek csomagokat a kárpitozott ülésekre.

Az aradi Astra gyárban gyártott acélvázas, négyajtós, négymotoros jármű 27, 1 méter hosszú, külső szélessége 2,4 méter, végsebessége 70 km/óra. Gyorsulása 1,2 m/s, lassulása 1,1 m/s, vészfékezéskor 2,73 m/s. A villamos 210 személyt tud szállítani egyszerre, a helyek közül 45 ülőhely.

Fotók: Alexandru Nițescu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában