Jó hír!

2020.08.03. 08:28

Újjáépítik az egykori villamosremízt

Fotó: Alexandru Nițescu

Pikó Stefánia

Több olvasónk is arról panaszkodott a múlt hét vége felé, hogy a nagypiac környékén állandó bűz terjeng, amely több mint valószínű, hogy a néhány héttel ezelőtt leégett vásárcsarnok romjai közül jön, hiszen itt több kereskedő tartott hústermékeket is. Megkeresésünkre Liviu Andrica, a Közterület-fenntartó Vállalat (ADP) igazgatója elmondta, ők is tudnak a dologról, a húsokat és sok egyéb törmeléket már elszállítottak a helyszínről. Elkezdtek különböző építészeti elemeket is kimenteni, melyeket a városi múzeumnak fognak átadni, ezek szerint egy kiállításra is számíthatunk majd a közeljövőben.

Emellett azt is elmondta, hogy ha minden a tervek szerint halad, augusztus 15-e környékén kapják meg az engedélyt a megmaradt épület lebontására, de ugyanúgy fogják újjáépíteni, ahogy az a tűzvész előtt kinézett, azzal a különbséggel, hogy egy 200 férőhelyes parkolót építenek alá. Zatykó Gyula polgármesteri tanácsadó megerősítette a hírt, miszerint valóban újjáépítik az egykori remízt, hiszen az érvényes tervek egyébként is tartalmazták az épületet, ehhez pedig tartják magukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában