Szükséges intézkedés

2020.08.11. 10:01

Újabb rovarirtást tartanak Váradon

Augusztus 10-én kezdődött és 12-ig tart Nagyváradon a rovarirtás következő fordulója, amelynek során főként a szúnyogokat és a legyeket pusztítják a közterületeken, zöldövezetekben, a folyóvizek partjain.

Miskolc, 2017. június 6. A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. munkatársa szúnyogirtó vegyszert permetez Miskolc határában a Juhdöglõ völgyi-tónál 2017. június 6-án. A földi biológiai irtás környezetbarát, a vegyszert a szúnyoglárva tenyészõhelyén közvetlenül a rovarok élõhelyére permetezik, amely a szúnyoglárva elpusztítását követõen teljesen lebomlik, ezért a környezetet nem károsítja. MTI Fotó: Vajda János

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

Ugyanakkor növényvédelmi permetezést is végeznek. A növényvédő szereket a felsoroltak mellett az utak mentén, a lakóhelyi kis parkokban, tereken található fákra, cserjékre is fogják permetezni.

A Nagyváradi Polgármesteri Hivatal tájékoztatásában az áll, hogy a kifejlett szúnyogok elpusztítására EXIT 100 EC, míg a szúnyoglárvák ellen DIMILIMN 25 WP nevű rovarirtó szert használnak, melyekre megvan az egészségügyi minisztérium keretében működő Biocid Termékek Országos Bizottságának a jóváhagyása. A növényvédő permetezéshez a mezőgazdasági minisztérium engedélyével rendelkező Kaiso Sorbie, Mospilan 20 SG, Topsin 70 WDG, Trend 90 nevű szereket használnak.

A polgármesteri hivatal azt tanácsolja a lakosoknak, hogy óvakodjanak attól, hogy a rovarirtó szerek a szemükbe kerüljenek.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában