Óvintézkedésekkel

2020.08.20. 09:25

Új helyszínen zajlik a virágkarnevál megyénkben

A Bihar megyei Turisztikai Desztináció Menedzsment Ügynökség, mint a Bihar Megyei Tanács alárendelt intézménye, a Nyitott Ablak Európára szervezőjeként tájékoztatja az érdeklődőket, hogy a Debreceni Virágkarneválról érkező virágkocsik Nagyváradra tervezett bemutatása hosszas egyeztetés után sem tud az eredetileg elképzelt formában megvalósulni a megyeszékhelyen. A Nagyváradi Polgármesteri Hivatal részéről nem bocsájtották ki a szervezési engedélyt, a városháza ugyanis kezelhetetlenek ítélte a koronavírus-járvány elleni védekezést a rendezvényen. A szervezők megértéssel, kellő empátiával és felelősen úgy döntöttek, hogy a Nagyváradra tervezett helyszínt a borsi futballpálya területére teszik át. Az új helyszínre a közegészségügyi hatóságtól, az illetékes intézményektől az engedélyeket megkaptuk, így biztonságban tarthatjuk meg a rendezvényt az új helyszínen, Nagyvárad közelében.

Szombaton, augusztus 22-én a következő programelemek kerülnek megszervezésre: helyszín – borsi futballpálya – 10–14 óra között lehet megtekinteni a virágkocsikat, ezt követően a virágkarneváli menet elindul az Érmellékre. Műsorok, előadások: 10.30–11.30 – fellép a borsi Galagonya néptánccsoport, a Crișana néptáncegyüttes, a Nagyvárad Táncegyüttes; 12–13 – a Mystique & Angels mazsorettcsoport, a Sunshine tánccsoport; 13 – Tóth Andi-záródal, részlet a készülő Valahol Európában című musicalből; 14 – a virágkocsik indulása az Érmellékre.

A virágkocsik a következő településeken fognak áthaladni/megállni: 15–15.30 – Bihar (a rendőrség előtti tér); 16–16.30 – Paptamási (a polgármesteri hivatal előtti rész); 17–17.30 – Biharfélegyháza (a kultúrotthon előtti rész); 18–18.30 – Bihardiószeg (a Zichy-kastély előtti rész); 19–19.30, Székelyhíd (központ, a polgármesteri hivatal előtti rész); 20–20.30 – áthaladás Éradonyon, majd Értarcsán; 21 –érkezés Érmihályfalvára.

A megyei hatóságokkal való egyeztetés után fontosnak tartjuk elmondani, hogy valamennyi helyszínen kiemelt módon odafigyelünk az illetékes törvények betartására, de ehhez szükséges a lakosság felelős hozzáállása is, ezért arra kérünk mindenkit, hogy a maszk viselésére, és a kötelező távolságtartására figyeljenek oda, valamint kerüljék az egyszerre, egy helyen való nagyobb létszámú gyülekezést.

Vasárnap, augusztus 23., helyszín: Érmihályfalva főtere. 8.30-tól lehet megtekinteni a virágkocsikat a főtéren, A jubileumi randevú Érmihályfalván nevű rendezvény keretében, melyet Érmihályfalva város fennállásának 750. évfordulója alkalmából tartanak; 19 – a virágkocsik visszaindulnak Debrecenbe.

A rendezvény szervezője a Bihar Megyei Tanács és a megyei Turisztikai Desztináció Menedzsment Ügynökség. Partnerek: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata, Hajdú-Bihar Megye Önkormányzata, Bors Polgármesteri Hivatala, Érmihályfalva Polgármesteri Hivatala, Nagyváradi Szigligeti Színház.

Óvintézkedések

Az idei, Borson megszervezett Nyitott Ablak Európára rendezvényen mindenkit arra kérünk, hogy a jelenlegi egészségügyi előírásokat vegye figyelembe: a rendezvény területére csak azok léphetnek be, akik átestek a testhőmérséklet és epidemiológiai vizsgálaton; a rendezvény alatt mindenki számára kötelező a védőmaszk viselete, kivételt képeznek az 5 éven aluli gyerekek; tartsák be az előírt szociális távolságtartást (két méter) egymás között; a rendezvény területén csak korlátozott számban lehet tartózkodni. Amennyiben a helyszínre való belépéskor várakozniuk kell, akkor is tartsák be a távolságtartás és a védőmaszk viseletére vonatkozó előírásokat; ne csoportosuljanak nagy számban egyszerre egy helyre (kivételt képeznek a családok, egy háztartásban élők); csak a kijelölt útvonalakon közlekedjenek. A feltüntetett ki- és bejáratokat, illemhelyeket használják; csak a kijelölt ülőhelyeket használják, betartva a távolságtartásra vonatkozó előírásokat; a kijelölt parkolóhelyeket használják, a rendezvény területén kívül is legyenek tekintettel mások egészségére és tartsák be a szociális távolságtartásra vonatkozó előírásokat.

A rendezvényen önkénteseink, partnereink felügyelni fogják a résztvevőket az előírások betartása végett. Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra! Jó szórakozást!

A Bihar megyei TDM sajtóirodája

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában