Varadinum

2020.08.27. 12:00

Szabadtéri kiállításmegnyitók

Fotó: Alexandru Nițescu

A Varadinum Fotóiskola újabb két tanfolyama végzetteinek adták át a diplomát kedd délután a nagyváradi Ezredévi emléktéren megrendezett szabadtéri fotókiállításokon, ahol összesen 40 munkát lehetett megtekinteni. A Végtelen vonalak című tárlaton a kezdő fotósok (Samuel Anca, Oana Bicăzan, Raluca Bologa, Diana Dulău, Kovács Codruța, George Malița, Elisa Meșter, Adriana Vereș és Szabó Norbert) munkáit állították ki. A haladó tanfolyamon résztvevők alkotásai pedig a Reményvillanás című tárlaton voltak láthatók, Andrei Baciu, Roxana Bulzan, Alex Carțiș, Dragoș Carțiș, Voicu Iancu, Valentin Jujea, Izabella Hanyecz Micle, Rodica Negrău, Flori Rus, Raluca Simionaș és Alina Ștef állítottak ki.

Adela Rusu, a tanfolyamok vezetője lapunknak elmondta, hogy a tanfolyamon résztvevők 30 óra elméleti és 20 óra gyakorlati oktatáson vettek részt, melyet egy vizsga követett, és végül a diplomaátadó. A „végzősök” akkreditált, a minisztérium által elfogadott diplomát kaptak. Hozzátette: bár eddig benti, zárt téren tartottak kiállításmegnyitókat, szabadtéren ez kicsit nehezebben kivitelezhető, de nagyon örülnek, hogy sikerült megszervezni a koronavírus járvány ellenére is az ünnepséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában