Aktuális ügyekről

2020.08.14. 09:52

Régiós találkozót tartottak a Sebes-Körös völgyében

Az örvéndi kultúrház udvarán tartotta meg az RMDSZ második régiós találkozóját, amelyre ez alkalommal a Sebes-Körös völgyének települései kaptak meghívást.

A találkozón Borsi Imre Lóránt, az RMDSZ kampányfőnöke köszöntötte a jelenlévőket, akiket arról tájékoztatott, hogy az RMDSZ elsőként adta le a megyei jelöltlistáját annak köszönhetően, hogy nagyon gyorsan sikerült 22 ezer támogató aláírást összegyűjteni. Az önkénteseknek megköszönte az aláírások összegyűjtésében végzett munkát, a támogatóknak pedig a bizalmat. Az RMDSZ az elmúlt 30 évben mindig a magyar közösséggel volt szövetségben, ennek köszönhető az erős képviselet és a rendíthetetlen bizalom. Ezt az érdekvédelmi munkát kívánjuk folytatni közösen, csapatban, egyensúlyban! – mondta az ügyvezető alelnök.

Szabó József, az RMDSZ megyei elnökjelöltje, bemutatkozását követően az elmúlt harminc évre visszatekintve elmondta, hogy először történt meg az, hogy a megyei tanács kistérségekben kezdett el gondolkodni. Ennek a négy év alatt követett szemléletváltásnak köszönhetően jött létre a Kisvárosok Fenntartható Fejlődésének Ügynöksége a megyei tanács kezdeményezésére, amely igyekszik Nagyváradon és a nagyobb településeken túlmutatóan régióközpontok, kistérségek számára működni, hasznosnak lenni ezen települések elsősorban infrastrukturális fejlesztését illetően. „Köztudott, hogy a kisvárosok mindig hátrányos helyzetben voltak, kevésbé tudtak pályázni. Ezzel pótolt egy óriási hiányt a megyei tanács” ‒ mondta az elnökjelölt.

Ezt követően azokra a sikeres projektekre hívta fel a jelenlévők figyelmét, amelyek a megyei tanács közbenjárásával és anyagi támogatásával a Sebes-Körös völgyének települései számára óriási előrelépéseket jelentenek. Így megemlítette például az oktatási intézmények felújítására kiutalt összegeket; egy sportkomplexum építését Feketeerdőn, amely az egész régiót ki fogja szolgálni, és amelynek építési munkálatai már folyamatban vannak; autóbuszmegállók létesítését távolsági buszok számára; folyamatban van a földgáz-hálózat kiépítése is a szükséges hatástanulmányok elkészítésével, amelyekkel külön erre a célra létrehozott fejlesztési ügynökségek foglalkoznak, illetve az elsőként elkészült mezőtelegdi ipari park megnyitását emelte még ki a megyei elnökjelölt, amely már várja a befektetőket. Szabó József az említett projektekkel kapcsolatban még azt hangsúlyozta, hogy megvalósításuk egy jó csapat munkája, a jó ötletek és a hatékony kivitelezés eredménye. A találkozó végén a jelenlévőknek lehetőségük volt kérdéseket feltenni.

Borítókép: Az örvéndi kultúrház udvarán tartotta meg az RMDSZ második régiós találkozóját

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában