Közlekedés

2020.08.24. 15:21

November végén átadják a székelyhídi elkerülő utat

A székelyhídi elkerülő út kivitelezésére 2019. október végén írta alá a szerződést az Országos Útügyi Igazgatóság és a Strabaghoz tartozó kolozsvári ARL (Antrepriza de Reparaţii şi Lucrări Cluj SA). Az útszakasz megépítésére, ami 7,3 km hosszú, hozzávetőlegesen 15 millió eurót és egy évet szántak. November 8. volt az átadási határidő, ám az elmúlt hetek esőzései kitolták azt, két-három hetes csúszással számolva, november végére mindenképpen szeretnék átadni, ebbe az időjárás még beleszólhat.

„Azért fontos ez nekünk – Béres Csaba polgármester szavait idézve –, mert egy, a városháza megrendelésére készült tanulmány szerint Székelyhídon hozzávetőlegesen 6000 autó halad át naponta, aminek 20 százaléka teherforgalom. Amikor az elkerülő út át lesz adva, az áthaladó forgalom ki lesz vezetve, ez minimum napi 1200 teherautóval kevesebbet jelent, egy békés, csendes kisvárosnak leszünk a polgárai.”

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában