szükséges fejlesztés

2020.08.13. 11:08

Megújul a nagyváradi Mihai Viteazul szakkollégium

Idén áprilisban kezdődtek el és az ütemtervnek megfelelően haladnak a nagyváradi Mihai Viteazul Műszaki Szakkollégium felújítási munkálatai, írja közleményében a polgármesteri hivatal.

A dokumentumban az áll, hogy a munkálatok során új külső hőszigetelést kap az épület, az ingatlan belsejében is felújításokat végeznek, továbbá eszközöket is beszereznek a tanintézmény műhelyeibe. „Nagy hangsúlyt fektettünk az elmúlt években arra, hogy felújítsuk a műszaki szakkollégiumokat. Tavaly novemberben a Traian Vuia Szakközépiskola bentlakását újítottuk fel, és 2019 végén elkezdtük az iskolaépület felújítását.

Csakúgy, mint a Traian Vuia Középiskola esetében, a Mihai Viteazul Szakkollégium felújításával is az a célunk, hogy fejlesszük a duális képzést Nagyváradon, hogy mire a fiatalok befejezik itt a tanulmányaikat, jól képzettek legyenek és találjanak munkahelyet a város ipari parkjaiban működő cégeknél” – idézte a közlemény Florin Birta alpolgármester szavait. A kollégium két épületében már mintegy negyven százalékban kiépítették a hőszigetelő rendszert, az egyik épületen kicserélték az idők során megrongálódott tetőszerkezetet és a cserepeket is. A kivitelező a Constructorul Sălard cég, a beruházás értéke 4.960.831 lej, a kivitelezési időszak 24 hónap 2020 áprilisától számítva.

Borítókép: a Mihai Viteazul Szakkollégium épülete a felújítás előtt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában