Környezetvédelem

2020.08.13. 18:18

Felszámolnák a környezetszennyező hulladéktárolókat

Részt vett a Bihar Megyei Prefektúra augusztus 11-iki munkaülésén Mărioara Artemis Gătej, az Országos Környezetvédelmi Őrség főfelügyelője is, a környezetvédelmi őrség és a környezetvédelmi ügynökség megyei képviselői mellett, ismerteti közleményében a prefektúra.

A megbeszélés fő témája a Bihar megyében lévő környezetszennyező hulladéktárolók bezárásának a kérdése volt, ennek a problémának a megoldását ugyanis évtizedekig halogatták az illetékes állami intézmények. Az ülésen Dumitru Țiplea prefektus ismertette azokat a megoldási lehetőségeket, amelyekről korábban a hulladéktárolókat kezelő cégekkel egyeztetett, Mărioara Gătej pedig vállalta azt, hogy ismertetni fogja a kormánnyal ez említett elképzeléseket, és támogatásáról biztosította a helyi illetékeseket annak érdekében, hogy ezt a problémát mihamarabb megoldják.

A prefektúra tudatja azt is közleményében, hogy az országban beazonosított 48 szennyezett hulladéktároló közül kilenc található Bihar megye területén, ezek az Ingens, a Petrol Derna, az Euroconsult, a Sinteza és a Fibrocim cégek tulajdonában, illetve kezelésében vannak.

Borítóképünkön: Dumitru Țiplea prefektus

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában