Szennyezés?

2020.08.03. 08:40

Fehér habzás a Körös váradi szakaszán

Pikó Stefánia

Az elmúlt napokban a nagyváradiaknak ismét feltűnt, hogy az elmúlt év nagyjából ugyanezen időszakához hasonlóan, most is furcsa habzás jelent meg a Körös felszínén, főleg a folyó központi szakaszán, a Baross (Dacia) hídtól egészen a Szent Lászlóig, de bizonyos időpontokban még a Centenáriumi hídnál is látható.

 

Mindemellett mintha a szemét is több lenne a vízben. Ottjártunkkor számtalan pillepalack úszkált a víz felszínén, egyéb beazonosíthatatlan hulladékokkal együtt, a kacsák között. Van azonban, aki egészen nagy méretű szemetet látott a Körösben mostanában, egyebek mellett még egy vödröt is. Mivel a Körösök Vízügyi Igazgatósága többszöri hívásainkra sem reagált eddig, egyelőre még nem sikerült megtudakolnunk tőlük, hogy észrevették-e a szennyezést, és tudják-e, hogy ez honnan eredhet. Tavaly, amikor ugyanez a habzás megjelent, a nagyváradi sajtó érdeklődésére az igazgatóság azt válaszolta, hogy a problémát megszüntetik, de arról később sem beszéltek, hogy honnan eredt a szennyezés. Egyesek akkor úgy vélték, hogy feltehetőleg a Körös partján lévő éttermektől származhat.

Fotók: A szerző felvételei

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában