Felvonulás

2020.08.28. 11:49

Diószeg leghosszabb utcáján is végigvonultak a virágkocsik

2018-ban Bihardiószeg is házigazdája volt a Nyitott ablak Európára rendezvénysorozatnak, ennek záróprogramjaként tavaly a Zichy-kastély előtti téren állomásoztak a kompozíciók, idén pedig, Mados Attila RMDSZ-es polgármester javaslatára, a bekötőút teljes hosszán végigvonultak. A polgármester felvezetésével érkező három virágkocsi több száz fős tömeget csalt ki az utcára a kora esti órákban. A legnagyobb népszerűségnek a Szent Koronát és a jogart ábrázoló kompozíció örvendett, sorra készültek a fotók a diószegiek fotóalbumjaiba.

Szabó József RMDSZ-es megyemenedzser, a karaván főszervezője elmondta: „Mados Attila polgármester javaslatára idén Bihardiószeg magyarok és románok által sűrűn lakott részeire is eljutottunk, mert ezek az alkotások nemcsak művészi értékkel bírnak, hanem a multikulturalitást is, sajátos módon, de erősítik. A virágkompozíciók emellett ünnepi hangulatot is varázsoltak, mely maradandó élményt nyújtott az itt lakók számára. Jövőre pedig mindent megteszünk, hogy folytassuk ezt a szép hagyományt.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában