felvonulás

2020.08.26. 13:41

Biharon is megálltak a virágkocsik

A virágkarneváli menet Biharon is áthaladt szombaton, augusztus 22-én, sőt néhány perc erejéig meg is állt. A bihariak örömmel fogadták, hogy ismételten, még ha csak rövid időre is, de volt Virágkarnevál a településen. Többen a templomok előtti téren, a főúton lakók pedig a házaik előtt várták a három virágkocsit. Szilágyi Zoltán, Bihar RMDSZ-es polgármesterjelöltje megköszönte a Bihar Megyei Tanácsnak és Szabó József megyemenedzsernek, hogy a szervezési nehézségek ellenére is sikerült az államalapítást méltóképpen megünnepelniük. Az elöljáró az esemény alkalmával a résztvevő helybélieknek, továbbá azt követően az egyházak képviselőinek az új búzából készült, frissen sült kenyércipókat ajándékozott az összetartozás jegyében.

Szabó József RMDSZ-es megyei tanácselnökjelölt elmondása szerint jó ötletnek bizonyult, hogy immár harmadik éve Érmellék irányába is elindulnak a Nyitott Ablak Európára program keretében az allegorikus virágkocsikkal. Sokan nem tudnak eljutni Debrecenbe a virágkarneválra, és nagy örömmel fogadják a kisebb-nagyobb magyarlakta települések, hogy hozzájuk is eljut egy kis virágkarnevál hangulat.

Bihar települést elhagyva a virágkarneváli menet a főútról letérve Paptamásiban is felvonult, ahol a helybéliek ugyancsak örömmel várták a virágkompozíciókat.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában