Nincs változás

2020.08.05. 12:59

Augusztus 15-ig kell benyújtani a nyilatkozatokat a pénzmosás elleni irodához

November elsejéig kaptak volna haladékot az egyesületek és alapítványok annak az RMDSZ által javasolt jogszabály-módosításnak köszönhetően, amelyről tegnap tárgyalt a szenátus jogi bizottsága.

A bizottsági tagok többsége azonban a javaslat ellen szavazott, így érvényben marad az eredeti, augusztus 15-i határidő. Eddig kell minden egyesület és alapítvány nyilatkozzon arról, hogy ki az általuk elköltött pénzügyi erőforrások valós kedvezményezettje – hívta fel a figyelmet Császár Károly RMDSZ-es szenátor. A felsőház a kormány sürgősségi rendeletének jóváhagyását tárgyalja, ehhez nyújtott be módosító javaslatot az RMDSZ.

Császár Károly, a felsőház jogi szakbizottságának tagja elmondta: a Szövetség egyrészt azt kérte, hogy a parlament sürgősségi eljárásban tárgyalja a kezdeményezést, hiszen az augusztus 15-i határidő közeledik. ,,Emellett a járványhelyzetre való tekintettel azt javasoltuk – és azért is, mert számos egyesület és alapítvány nem tudott időben felkészülni és eleget tenni ennek a kötelezettségnek – november elejére tolják ki a határidőt”. Mint ismeretes, azokat a szervezeteket, amelyek nem teszik le időben a nyilatkozatot, 5000 és 10.000 lej közötti összeggel bírságolhatják, és az illetékes hatóságok feloszlathatják a szervezetet.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában