Közvetítés útján

2020.07.16. 08:55

Srí Lanka-i vendégmunkások Nagyváradon

Márciusban ideiglenesen bezárt egy foksányi ruhagyár, mert fertőzési góc alakult ki. Az ott dolgozó Sri Lanka-i vendégmunkások egy része Nagyváradon kapott munkát.

Fotó: ebihoreanul.ro

A Nagyváradi II. számú ipari parkban működő, autókormányokat gyártó Valtryp vállalat vett fel húsz ceyloni vendégmunkást, akiket az Országos Vöröskereszt Vrancea megyei fiókszervezete közvetített ki a váradi cégnek. Egy foksányi könnyűipari vállalattól 144 Sri Lankáról származó dolgozó jött el, miután ötvenen közülük elkapták az új koronavírus fertőzést, másik részüket elbocsátották, illetve olyanok is voltak, akik maguk mondtak fel, és haza akartak utazni, de a világjárvány miatt ezt nem tehették meg. A nehéz helyzetbe került Sri Lanka-i munkavállalók közül jöttek el közel kéttucatnyian a váradi Valtryp vállalathoz. A húsz ázsiai vendégmunkás két héttel ezelőtt érkezett Nagyváradra, itt megtörténtek a szükséges bürokratikus eljárások, az alkalmazottak elsajátították a munkavédelmi előírásokat, és kedden kezdhették meg a munkát a gyárban. „Civilizált körülményeket akartunk teremteni. Szállást biztosítottunk számukra teljesen berendezett konyhával, hálószobával, fürdőszobával, amelyben még mosógép is van” – mondta Valeriu Trip, a cég vezetője a gyár területén berendezett szálláshelyekről. A továbbiakban elmondta, hogy bérletet is biztosítanak számukra a közszállítási eszközökre, és a következő céges utazásra már őket is magukkal viszik Biharfüredre. A most alkalmazott ceyloniak közül a legfiatalabb huszonkét, a legidősebb hatvan éves, a vendégmunkások közül három nő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában