Szúnyogirtás

2020.07.15. 10:07

Rengeteg a szúnyog a temetőben

Ciucur Losonczi Antonius

Rengeteg a szúnyog a nagyváradi Rulikowski temetőben, olyannyira, hogy jelenlétükkel már a temetési szertartásokat is zavarják. A gyászolóknak nemcsak a fájdalmukkal kell megküzdeniük, hanem annak is ki vannak téve, hogy ezek az apró élőlények össze-vissza csípik őket, illetve a vérszívók a lelkészeket is támadják szolgálattételük közben.

Jó hír viszont, hogy a polgármesteri hivatal sajtóosztályának közleménye szerint július 13–15. között ismét rovarirtás zajlik a városban, illetve emellett ezekben a napokban permetezést is végeznek a város zöldövezeteiben, a közterületeken, a parkokban, a vízfolyások mentén. A rovarirtáshoz a főként a kifejlett szúnyogok és szúnyoglárvák ellen kifejlesztett EXIT 25 EC elnevezésű, minisztériumi jóváhagyással rendelkező rovarirtó szert használják. Ez az ember egészségére ugyan nem ártalmas, de javallott mindenkinek, hogy lehetőleg kerülje el azt, hogy a szemébe kerüljön. Kedvezőtlen időjárás esetén a rovarirtást egy későbbi időpontra halasztják.

Korábban ugyanakkor az önkormányzat arra kérte a lakótársulásokat, hogy ezzel párhuzamosan ők is végezzék el a tömbházak pincéiben ezt a műveletet, és a figyelmükbe ajánlotta szolgáltatóként a vele szerződésben álló Coral Impex céget, melynek telefonszáma: 0259/266-086.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában