adománygyűjtés

2020.07.13. 16:00

Összefogás világjárvány idején

Március közepén kezdte meg adománygyűjtő kampányát a Nagyváradi Közösségi Alapítvány, az akció célkitűzése az volt, hogy a bihari közösség minél könnyebben átvészelje a koronavírusjárvány időszakát.

A nagylelkű adakozóknak köszönhetően még akkor elindíthatták az első megrendeléseket a videólaringoszkóp, az egyszerre 10 személy életjelét monitorizáló központi berendezés, illetve később a három lélegeztetőgép megvásárlására. Ezek a berendezések összesen 632.072 lejbe kerültek. A videólaringoszkópot és az említett központi berendezést már leszállították a Dr. Gavril Curteanu Városi Kórház intenzív terápiás osztályára, a három lélegeztetőgép pedig hamarosan megérkezik, a vámnál teljes egészében ki tudják fizetni.

Az adománygyűjtő kampány során 1.010.365 lej gyűlt össze, ebből az összegből 240.548 lej értékben a mintavételhez és teszteléshez szükséges eszközöket vásároltak a nagyváradi városi kórháznak, 84.752 lej értékben egyszer használatos védőeszközöket juttattak az élesdi, margittai, nagyszalontai és belényesi kórházaknak, tízezer arcvédő pajzsot pedig Bihar, Arad, Szilágy, Szatmár, Kolozs megyei és Bukaresti egészségügyi dolgozók kaptak meg a különböző cégekkel való együttműködésnek köszönhetően.

A veszélyeztetett közösségek számára elkülönített alapból, amelyet a Bukaresti Közösségi Alapítvány és ING Románia kezdeményezett, 52.900 lejes támogatást biztosítottak a Betania Keresztény Központ Egyesületnek, a Nagyváradi Filantropia Egyesületnek és a Comunia Egyesületnek. Ezek Bihar megyei hátrányos helyzetben levő személyeknek osztottak ki higiéniai- és élelmiszercsomagokat. A Bihar Megyei Szociális Közösségi Igazgatóság részéről a Nagyváradi Közösségi Alapítvány további 20.000 lej értékben három hónapon keresztül alap-élelmiszereket biztosított a nehéz anyagi körülményekben levő családoknak.

A Nagyváradi Közösségi Alapítvány az adományból egyetlen százalékot sem tartott meg magának. Az bankkártyával történő adományozás során fellépő banki költségeket az alapítvány állta.

Borítókép: az adományok eljutottak a Dr. Gavril Curteanu Városi Kórházba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában