Szigorítás

2020.07.02. 12:11

Orbán Viktor: visszaállítjuk a kötelező korridorhasználatot (videó)

Magyarország továbbra is szigorúan kezeli határellenőrzéseket – közölte Orbán Viktor csütörtökön.

Fertõrákos, 2020. április 22. Magyar rendõr ellenõriz egy autóst a magyar-osztrák határon, a Fertõrákos és a burgenlandi Szentmargitbánya (Sankt Margarethen im Burgenland) közötti átkelõhelyen 2020. április 22-én. A két ország külügyminiszterének megállapodása értelmében a koronavírus-járvány miatt lezárt átkelõt ismét megnyitották, hogy megkönnyítsék az Ausztriában dolgozó magyarok közlekedését. MTI/Filep István

Forrás: MTI

Fotó: Filep István

Nem enged be unión kívüli országokból érkező polgárokat Magyarország Szerbia kivételével, mert az ellentétes a magyar emberek egészséghez fűződő érdekével – közölte Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Unió azon javaslatának megvitatása után, amelyben azt kérik, hogy a tagállamok nyissák meg határaikat 14 nem európai ország előtt.

A miniszterelnök a Facebook-oldalára feltöltött videóban, az operatív törzs ülése után azt mondta: arról is döntöttek, hogy visszaállítják az átutazók számára a kötelező korridor használatát. Az országon áthaladók – csakúgy, mint a koronavírus-járvány tetőpontjának időszakában – nem hagyhatják el a kijelölt útvonalat, a határellenőrzések pedig továbbra is szigorúak lesznek – tette hozzá.

 

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában