Második alkalom

2020.07.27. 17:41

Népi Mesterek Vására Nagyváradon

A XXVII. Népi Mesterek Országos Vásárát a nagyváradi Rhédey-kertben az elmúlt hétvégén már másodjára tartották meg.

Pikó Stefánia

Sokan reménykedhettek abban, hogy ezúttal az időjárás is kedvezőbb lesz, az eső azonban nem kerülte el most sem a vásárt, ráadásul ezzel egy időben egy másik vásár is zajlott a Főtéren, így az őstermelők nem kis kihívás előtt álltak. Szerencsére az eső nem esett állandóan, így aki akart, ki tudott látogatni még akár napsütésben is a vásárra.

A Bihar megyei magyar árusok, illetve Hargita megyéből, és Korondról (Tófalvi László) érkező árusok mellett javarészt Iaşi, Prahova, Suceava, Gorj megyékből jöttek még kézművesek, akik a román néphagyományok tárgyait kínálták. A népviseletek, textíliák mellett ékszereket is lehetett kapni, illetve különleges üvegből készült dísztárgyakat, melyek elkészítését a helyszínen meg is lehetett tekinteni (Rotar Alexandru Maros megyéből).

Több olyan nagyváradi szervezet is kint árult, amely a sérült gyermekekkel, fiatalokkal, felnőttekkel foglalkozik, például a Méhecske műhely, a Bihar megyei Társadalomvédelmi Igazgatóság, vagy a Nagyváradi Down Egyesület. Festményeket, kerti bútorokat és rengeteg, szebbnél szebb kerámiaedényt lehetett vásárolni, de az is jól járt, aki csak gyönyörködni szeret a kézműves munkákban.

Borítókép: a XXVII. Népi Mesterek Országos Vásárát a nagyváradi Rhédey-kertben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában