Közlekedés

2020.07.29. 16:12

Négy utca újul meg Nagyváradon

A nagyváradi polgármesteri hivatal műszaki igazgatósága előkészíti négy váradi utca felújítását.

Konkrétan a Gh. Ionescu-Sisești, a Rómer Flóris, a Ioan Ciordaș és a Francisc Hubic utcák modernizálásáról van szó. A Velence negyedben lévő, 88 méteres Gheorghe Ionescu-Sisești utcán nincs esővízelvezetés és nagyon nehézkes ott a forgalom, a Szálka negyedben lévő 477 méter hosszú Rómer Flóris utcán sincs esővíz elvezetés, ugyanakkor a járdák sincsenek kialakítva mindenhol az utcában.

Ugyanezek a problémák vannak a Ioan Ciordaș és a Francisc Hubic utcákon is, ezért a munkálatok során mind a négy utca új útburkolatot kap, felújítják, illetve kialakítják a járdákat, méghozzá úgy, hogy a kereszteződéseknél is akadálymentesen tudjanak közlekedni a mozgássérültek, kiépítik az esővíz-elvezetést, és egyes helyeken zöldövezeteket alakítanak ki. Mindezek mellett természetesen felfestik a közúti jelzéseket, kihelyezik a forgalomirányító táblákat, megfelelő helyre helyezik a csatornafedőket, a tűzcsapokat stb. A megvalósíthatósági tanulmányok elvégzése, majd a műszaki-gazdasági mutatók elfogadása után kiírhatják a közbeszerzést a tervezési és kivitelezési munkálatokra.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában