jótékonysági rendezvény

2020.07.22. 18:30

Különleges körülmények között rendezik meg az idei Swimathont

A Nagyvárad Közösségi Alapítvány idén is meghirdeti a Swimathon jótékonysági rendezvényt, amelyre a nem kormányzati szervezetek július 31-ig jelentkezhetnek projektjeikkel, kezdeményezéseikkel illetve közösségi ügyeikkel a rendezvény honlapján.

Forrás: Swimathon Oradea/Facebook

A Swimathon jótékonysági rendezvényt 2013 óta rendezik meg Nagyváradon, a Ioan Alexandrescu Sportuszodában évről évre lelkes és közösségi szellemtől vezérelt adománygyűjtők karcsapásaitól hullámzott a medence. Vállalatok alkalmazottai, vállalkozók, gyerekek és fiatalok úsztak egy nemes cél érdekében. A Swimathon felhívta a figyelmet a körülöttünk élő emberek szükségleteire és az önös érdekeken túlmutató közösségi cselekvésre buzdított.

Ebben az évben az uszodában a világjárvány miatt nem gyűlhetnek össze az adománygyűjtő „olimpikonok”, a versenyszellem ellenében azonban megmarad a rendezvény lényege: az adománygyűjtés.

Ebben az évben a nem kormányzati szervezetek tagjaiból, vagy baráti társaságból álló csoportok egy-egy közösségi üggyel jelentkezhetnek, aminek a Nagyváradi Közösségi Alapítvány általi jóváhagyása után a csapatok „virtuális úszókat” gyűjtenek, az „úszók” létszáma ezúttal korlátlan, idén nekik feladatuk az ügy népszerűsítése, hírének terjesztése lesz. A virtuális úszókat a projektek jóváhagyása után augusztus 22-ig lehet regisztrálni.

Az idei virtuális rendezvény lehetővé teszi azt is, hogy ezúttal nemcsak Bihar megyeiek úszhatnak egy nemes cél érdekében, az adománygyűjtők a megyehatárokon kívül is élhetnek. A résztvevők ezúttal a sportuszoda helyett magánmedencékben, strandokon, folyókon vagy akár tavakon is úszhatnak. Emellett 40 gyakorlott úszó jelentkezését is várják, az ő úszásukat augusztus 22-én, 10 órától a köröskisjenői Kingslandből közvetítik. Ugyanekkor 1000 lejjel díjazzák azt a projektet, amelyet az 5000 méteres távon legjobban teljesítő úszó képvisel. Az adománygyűjtési kampány végeztével újabb 1000 lejjel díjazzák azt a projektet, amely a legtöbb forrást mozgatja meg.

További információk a Nagyváradi Közösségi Alapítvány honlapján, illetve a Swimathon Facebook-oldalán. Kapcsolattartó személy Claudia Abrudan ügyvezető igazgató. Telefonszám: 0743 295 486, emailcím: director@fundatiacomunitaroradea.ro

Borítókép: illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában