Tanfelügyelőség

2020.07.25. 13:14

Közel kétszázan próbálkoztak a tanügyi véglegesítő vizsgán Bihar megyében

A Bihar Megyei Tanfelügyelőség a július 22-én lezajlott tanügyi véglegesítő vizsga kapcsán kiadott közleményében arról tájékoztat, hogy Bihar megyében 193 pedagógusnak volt joga részt venni az írásbelin, hárman azonban nem jelentek meg, heten személyes okokra hivatkozva visszaléptek, egy jelentkezőt pedig csalási kísérlet miatt kizártak.

Senkit nem kellett 37,3 Celsius-foknál magasabb láz miatt hazaküldeni. Összesen tehát 182 vizsgadolgozat született Bihar megyében, az előzetes eredményeket július 29-én teszik közzé az edu.ro honlapon. A fellebbezéseket Bihar megyében a vizsga lebonyolításának a helyszínén, a nagyváradi Betel Szombatista Teológiai Líceumban lehet benyújtani július 29-én, az eredmények kifüggesztése után, illetve július 30-án déli tizenkét óráig.

A végleges eredményeket a vizsgaközpontban és az említett honlapon teszik közzé augusztus 4-én. A tételeket és az értékelő táblázatot július 22-én tették közzé az edu.ro honlapon és a vizsgaközpontokban. Az írásbeli vizsga eredménye a vizsgaátlag hetven százalékát teszi ki, a sikerhez a jelentkezőknek minimum nyolcas osztályzatú végső átlagot kell elérniük. Azok a vizsgázók, akik átmennek a véglegesítő vizsgán, megszerzik a jogot ahhoz, hogy az egyetem előtti oktatási rendszerben tanítsanak, és megnyílik előttük a pedagógusi karrier, azaz tanári állásra nevezhetik ki őket, illetve részt vehetnek a különböző fokozati minősítési eljárásokon.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában