MIDESZ

2020.07.07. 18:01

Körbekerékpározták Nagyszalontát

A nagyszalontai MIDESZ Recreatio 2020 elnevezésű projektjének első eseményét szervezte meg hétvégén Recreatio Natura-Turism néven.

A Bihar megyei Közösségi és Szociális Ügyek Igazgatósága (Direcţia Social Comunitară Bihor) által támogatott esemény fő célja az volt, hogy a résztvevők Nagyszalonta körbebiciklizésével természetközeli, kirándulásra és kikapcsolódásra alkalmas útvonalakat azonosítsanak be. A kirándulás során a projekt résztvev

ői végigbicikliztek olyan útvonalakat, amelyek mindenki számára elérhetőek, közúti szempontból pedig teljesen biztonságosak. A biciklitúra kiinduló pontja a piac mellett található szökőkút volt. A túra során végigbicikliztek a szőlőskerten, le egészen a Tenkei útig, ezt követően az Újtelek szélén letekertek a Csatiig, amely több évtizeden keresztül kedvelt fürdőhelye volt a szalontaiaknak. Ezután a Kölesér folyását követve megkerülték a Patacserét. Az új ipari negyed mellett elhaladva, a Gyepszél mentén eltekertek a volt 1. számú kollektíva mellett, majd az aradi úton átkelve átbicikliztek a temetőn, ezután a Kolónia negyeden, a Füveskerten és a Gacsón vezetett tovább az út. A váradi úton átkelve a tó mellett értek vissza a kiindulóponthoz.

A közel másfél óra alatt a túra résztvevői 13 km-t jártak be, amiből kitűnik, hogy nem a teljesítményen volt a hangsúly, hanem a kikapcsolódáson, a természet szépségeinek felfedezésén. A Recreatio 2020 projekt fő célja, hogy különböző tevékenységek által olyan kikapcsolódási lehetőségeket biztosítson, amely segít kiszakadni a mindennapokból, egészséges életmód kialakítására ösztönöz, valamint a közösségi érzést is erősíti. A projekt következő eseményére, a Recreatio Creativra július 24-én kerül sor a helyi strandon.

Borítókép: a túra résztvevői 13 km-t jártak be

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában