Avatóünnepség

2020.07.13. 12:09

Két nagykövet egy teherautó-szerviz avatásán

Emil Hurezeanu és Gabriel Bologan, Románia németországi és olaszországi nagykövetei is jelen voltak a biharszentjánosi MAN-MHS Truck Service teherautó-szerviz és -forgalmazó kirendeltség pénteki avatóünnepségén.

Pap István

A járványvédelmi előírások szigorú betartása mellett avatták fel július 10-én délelőtt Biharszentjánoson a MAN kilencedik romániai teherautó-szervizállomását. Az esemény külön érdekessége volt, hogy eljött az avatásra Emil Hurezeanu és Gabriel Bologan, Románia németországi, illetve olaszországi nagykövete. Az újságíróként országos hírnevet szerzett Emil Hurezeanu az ünnepségen elmondta: Németország Románia legnagyobb gazdasági partnere évi mintegy negyven milliárd eurós kereskedelmi forgalommal.

A szoros kapcsolatok másik fontos kritériuma az, hogy közel egymillió román állampolgár dolgozik Németországban, és mint hangsúlyozta, „nemcsak a spárgaszedők vannak ott, hanem orvosok is, a legtöbb Romániából elszármazott orvos Németországban él” – fogalmazott, hozzátéve, hogy több mint tízezer román állampolgárságú kisvállalkozó is él Németországban. Kiemelte: fontos lenne, hogy a két ország közötti kapcsolat ne egyoldalú legyen abban az értelemben, hogy a német befektetők az alacsonyabb bérek miatt jöjjenek ide beruházni, a román állampolgárok pedig a magasabb fizetések reményében menjenek Németországba. Ezért „a valódi európai egység megteremtéséhez garantált európai minimálbérre lenne szükség az Európai Unióban” – jegyezte meg.

Kellenek a befektetések

Gabriel Bologan, Románia olaszországi nagykövete megjegyezte: nagykövetként azért jött el erre az eseményre, hogy bizalmat sugározzon a külföldi befektetőknek, és hogy megfogalmazza azt az üzenetet, miszerint Románia aktív és megbízható partner.

Ezért arra buzdította a befektetőket, hogy merjenek a világjárvány idején is beruházásokat kezdeményezni. Magának a beruházásnak a helyi gazdaságra tett jótékony hatásairól Bátori Géza, Bors község polgármestere beszélt az egybegyűlteknek. „Mi beruházókat igyekszünk ide vonzani, mert tudjuk, hogy ha vannak beruházók, akkor vannak munkahelyek is, és akkor az emberek itt maradnak, nem mennek el, továbbá a helyi önkormányzatnak is vannak bevételei. Jelenleg több mint hatszáz befektető van a községben, de mától egy újabb is van, aki hozzájárul Bors bevételeihez, és új munkahelyeket teremt” – fogalmazott a polgármester. A beszédek után Bátori Géza polgármester és Elena Claudia Iordache, az MHS Truck & Bus elnök-vezérigazgatója átvágták az avatószalagot, majd az érdeklődők végigjárhatták a létesítményt. A biharszentjánosi teherautó-szervizben és kereskedelmi egységben összesen huszonnégy alkalmazott fog dolgozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában