Életmenő bevetések

2020.07.21. 10:28

Emberéletet is mentettek a tűzoltók

A Bihar megyei katonai tűzoltók vasárnap, július 19-én több olyan akcióban vettek részt, amikor emberéletet, illetve állatokat kellett menteni. Tíz olyan bevetés is volt ugyanakkor, amikor az időjárás okozta károkat hárították el.

A székelyhídi, érmihályfalvi és nagyváradi 2-es tűzoltóállomás csapatait összesen öt kágyai, két diószegi, illetve székelyhídi, és két hegyközszáldobágyi magánházhoz hívták ki, ahol a hirtelen lezúduló eső miatt volt szükség szivattyúzásra. Emellett a belényesi tűzoltóknak Biharpokloson volt dolguk, ahol egy autóra és az úttestre esett faágat kellett eltakarítsanak. A mihályfalvi tűzoltók Érköbölkúton léptek közbe: egy férfit kellett kimenekítsenek, aki egy nehezen megközelíthető helyen maradt elszigetelve a juhaival együtt a felhőszakadás nyomán összegyűlt víz miatt.

Ugyanezen a napon egy nagyváradi lakos az Episcop Mihai Pavel utcáról hívta az 112-es segélyhívó számot, ugyanis segélykiáltást hallott a nyolcvanéves szomszédjának lakásából. Tűzoltó és mentőautó is kiszállt a helyszínre. Sikerült behatoljanak a lakásba, az idős asszonyt pedig a földön fekve találták meg a fürdőszobában, ahol elesett. Az elsősegélynyújtás után a sérültet a sürgősségire szállították.

Nagyváradon, az egyes számú tűzoltóállomás egy csapata Váradvelencén, a Pece partján mentett meg egy kutyát, amelyet épségben sikerült kimenteni egy körülbelül két méter mély gödörből.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában