Közösségi tér

2020.07.06. 08:38

Civil szervezet gondozásába adták a Körös-parti „virágoskertet”

Fotó:  Alexandru Nițescu

A Nagyváradi Közösségi Alapítvány nevű civil szervezet fogja karban tartani a továbbiakban a nagyváradi Ezredévi emléktéren (Piața Libertății) a Garasos híd és a Iosif Vulcan utca közötti zöldövezet-szakaszt, amelyet korábban a Florius Art gondozott. Az erről szóló egyezményt június 30-án írták alá a civil szervezet és a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal képviselői.

A megegyezés értelmében a zöldövezet karbantartása mellett a jövőben itt virágokat fognak elültetni, de különböző közösségi eseményeket is tartanak majd, amelyekről az alapítvány időben értesíti az önkormányzatot. A civil szervezet azt szeretné, ha ez a térség bohém, vidám tere lenne a városnak, ahol minden korosztály jól érzi magát. Az egyezmény augusztus 1-től lép érvénybe, és öt évig lesz hatályban. Florin Birta alpolgármester köszönetet mondott az alapítványnak azért, hogy vállalta ennek az övezetnek a karbantartását, továbbá annak a meggyőződésének adott hangot, hogy az alapítvány, eddigi tevékenységeihez hasonlóan, szép és hasznos projekteket fog tudni megvalósítani ebben az övezetben is a város lakosai számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában